3 de desembre de 2020 3/12/20

Jacinta Pastor presenta "Muéreme" envoltada per veïns i amics

Jacinta Pastor presenta "Muéreme" envoltada per veïns i amics - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Jacinta Pastor presenta "Muéreme" envoltada per veïns i amics - (foto 2)
  Jacinta Pastor presenta "Muéreme" envoltada per veïns i amics - (foto 3)
  Jacinta Pastor presenta "Muéreme" envoltada per veïns i amics - (foto 4)
  Jacinta Pastor presenta "Muéreme" envoltada per veïns i amics - (foto 5)
  Jacinta Pastor presenta "Muéreme" envoltada per veïns i amics - (foto 6)
  Jacinta Pastor presenta "Muéreme" envoltada per veïns i amics - (foto 7)
  Jacinta Pastor presenta "Muéreme" envoltada per veïns i amics - (foto 8)

  La poblera Jacinta Pastor va presentar "Muéreme" divendres passat en Espai Abiar. Un llibre de relats sobre el suïcidi amb les pintures digitals de l'artista gràfic Antuán El8. Un centenar de persones van omplir l'Espai Cultural Abiar per a acompanyar l'autora en el llançament del seu primer llibre. El moment més emotiu va arribar amb la projecció del vídeo de salutació de la germana i la mare de l'autora des de Barcelona que, per motius de salut, no van poder assistir a la presentació. Els assistents no van poder contindre les llàgrimes.

  Segons va explicar la autora, la dualitat a mig camí entre la valentia i la covardia que hi ha darrere de cada suïcidi ha sigut un punt de partida inspirador. "Al llarg d'aquestes pàgines queden representades diferents històries de persones que van decidir llevar-se la vida, van tindre la fortalesa de decidir la manera i el moment, i la covardia de no seguir lluitant. Aquesta dualitat sempre m'ha intrigat" va dir Pastor.

  La visió i percepció de la vida i la mort en les diferents cultures ha sigut una altra de les causes que han portat a esta farmacèutica de professió, que actualment cursa el grau d'Antropologia Social, a enllaçar tots dos conceptes amb la problemàtica actual i plasmar tot això en Muéreme. "Espere que el lector puga arribar a comprendre el motiu pel qual els nostres protagonistes, com a exemple, i més de huit-centes mil persones a l'any, segons l'OMS, decideixen suïcidar-se, i si és possible des d'alguna perspectiva, arribar a comprendre el suïcidi", va explicar durant la presentació.

  Jacinta Pastor espera que aquestes històries, narrades amb senzillesa i sense exageracions ni dramatismes, "colpegen com un colp de puny de realitat i arriben a despertar-nos de la letargia en la qual estem immersos".

  Pujar