4 de desembre de 2020 4/12/20

830 hectàrees cremades i 80 veïns desallotjats per l'incendi a Beneixama

830 hectàrees cremades i 80 veïns desallotjats per l'incendi a Beneixama - (foto 1)

  El primer gran incendi de l'estiu s'està vivint des d'ahir al migdia en la localitat alacantina de Beneixama, on el foc avança a gran velocitat i s'està treballant sense descans per controlar les flames malgrat que el perímetre de l'incendi encara no està delimitat.

  Segons les últimes informacions, el foc ha arrasat ja 830 hectàrees aproximadament i s'han desallotjat a 80 persones les cases de les quals es trobaven situades en zones pròximes a la zona on les autoritats es troben treballant. A més, una carretera ha hagut de ser tallada al trànsit. “

  En matèria d'incendis forestals no podem ser molt aventurats, hem de ser molt prudents” apuntava en la vesprada d'ahir la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, qui va agrair la ràpida coordinació dels equips d'emergències.

  Al temps, el delegat del govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va assegurar als mitjans allí presents que els desallotjaments que s'han dut a terme són una necessitat i no “un capritx” perquè d'està manera es vetla per la seguretat tant dels professionals com dels veïns: “No és qüestió d'entorpir ni posar en risc la seua integritat”.

  Treball sense descans

  Els equips d'extinció porten treballant sense descans des que ahir al voltant de les 14 hores es declararà l'incendi forestal. Després d'una intensa vesprada on les altes temperatures van dificultar les tasques està nit s'ha continuat amb les labors d'extinció de manera coordinada i ordenada.

  Fins al lloc s'han desplaçat mitjans aeris i terrestres dels equips de bombers provincials i de la Generalitat, així com la Unitat Militar d'Emergències (UME) que va aportar un equip de 64 militars i 26 vehicles procedents de Requena, Cuenca i Albacete.

  El focus de l'incendi, que com diem contínua sense estar delimitat, es troba en un barranc de difícil accés alguna cosa que dificulta el treball dels professionals. De moment, es desconeix l'origen del foc i s'està investigant.

   

  Pujar