elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els farmacèutics alacantins demanen al Govern material de protecció

Els farmacèutics alacantins demanen al Govern material de protecció

  La Unió de Treballadors de Farmàcia d'Alacant i l'Associació Provincial d'Empresaris Farmacèutics d'Alacant sol·liciten al Govern mesures de protecció per a poder continuar desenvolupant la seua labor sanitària amb la major seguretat per a ells i les més de 700.000 persones que diàriament acudeixen a les oficines de farmàcia a la província d'Alacant.

  El col·lectiu farmacèutic, després de les declaracions del director del Centre de Coordinació d'Emergències, Fernando Simón, sol·licita compressió i ajuda, perquè és necessari que aquests professionals, 3.242 a la província, dispose de material de protecció per a desenvolupar amb totes les garanties la seua labor professional.

  Els presidents de totes dues entitats, Manuel Sicília i Ángel Vives, han remés un escrit al director general de Farmàcia i Productes Sanitaris, Juan Manuel Ventura, per a sol·licitar aquesta protecció i posar en coneixement la realitat que viu aquest sector imprescindible.

  “No volem ser un mitjà propagador més, per la farmàcia de proximitat passa població asimptomàtica i portadora, població sensible i fins i tot d'alt risc, que està molt exposat. Demanem aquest material per bé de la societat, per a protegir-nos no sols els treballadors sinó per a evitar el contagi i salvaguardar el servei”, ha manifestat, Manuel Sicília, president de la Unió de Treballadors de Farmàcia d'Alacant.

  “Els treballadors de farmàcia volem col·laborar, si es contagien titulars i treballadors la farmàcia haurà de tancar, i en moltes poblacions la farmàcia és l'únic centre sanitari. Volem evitar contagis i el tancament de farmàcies, estem i continuarem lluitant l'imprescindible per a superar aquesta crisi sanitària, però necessitem la protecció per part del Govern per a portar-lo avance”, ha conclòs Ángel Vives, president de l'Associació Provincial d'Empresaris Farmacèutics d'Alacant.

  Pujar