5 de juliol de 2020 5/7/20

Cs exigeix al Consell mesures de suport als productors de raïm de taula del Vinalopó “molt necessàries per a garantir el seu futur”

Cs exigeix al Consell mesures de suport als productors de raïm de taula del Vinalopó “molt necessàries per a garantir el seu futur” - (foto 1)
  • Emigdio Tormo: “És hora que el Govern de la Generalitat comence a treballar per a donar resposta a un sector del qual depenen milers de famílies i que està demanant auxilie”

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Emigdio Tormo, ha reclamat al Consell “que, amb caràcter d'urgència, prenga mesures de suport per als productors del raïm de taula embutxacada del Vinalopó, molt necessàries per a garantir el seu futur”. Tormo ha posat en accent sobre “les milers de famílies que viuen d'aquest sector i estan demanant auxili. És hora que el Govern de la Generalitat comence a treballar per a donar respostes”.

El diputat de Cs ha insistit que “no podem deixar perdre un dels cultius més singulars i reconeguts a tot el món, protegits per una denominació d'origen pròpia, només per la deixadesa de la Generalitat i del Govern Central”. Aquestes declaracions s'han realitzat després d'una reunió amb representants dels agricultors i empreses del sector del raïm de taula del Vinalopó celebrada hui a Monforte del Cid per a conéixer de primera mà la situació “d'un sector que genera centenars de llocs de treball i és fonamental per a la comarca del Vinalopó”.

Els principals problemes traslladats són “la falta d'aigua, una deficient política fiscal i laboral, la falta de rigor a les fronteres, els alts costos de producció i les assegurances agràries”. Segons Tormo, “si no actuem, perillarà un pilar fonamental de la nostra economia”. El diputat ha demanat a la consellera d'Agricultura “que es deixe de tantes fotos i d'escórrer l'embalum i comence a treballar d'una vegada per sempre en la defensa i posada en valor dels nostres productes”.

El diputat de Ciutadans ha posat a la disposició del sector “tota la col·laboració i suport per a fer visible aquesta greu situació. És molt dur escoltar la impotència i el desemparament d'un sector tan important per a la Comunitat Valenciana i fonamental per al desenvolupament econòmic de les comarques del mitjà Vinalopó”, ha conclòs.

Pujar