1 d’octubre de 2020 1/10/20

EUPV destituix al seu coordinador per pagar amb diners públics el viatge al soterrar de Fidel Castro

EUPV destituix al seu coordinador per pagar amb diners públics el viatge al soterrar de Fidel Castro - (foto 1)

    Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) va destituir dissabte passat al seu coordinador, David Rodríguez, per haver carregat al pressupost del partit en la Diputació d'Alacant el seu viatge particular al funeral del dictador cubà, Fidel Castro, el passat any.

    Rodríguez, un dels hómens del nucli dur del Partit Comunista, pota important d'Esquerra Unida, va acudir a la illa americana el passat any, al costat de la diputada provincial alacantina, Raquel Pérez, per a assistir al multitudinari enterrament del dictador comunista. Ara, després de saltar la notícia als mitjans, i enmig d'una forta divisió, tots dos ex portaveus no van superar la moció de confiança a la qual els va sotmetre el partit el cap de setmana passat.

    El viatge, que hauria costat al voltant de 1150 euros, ha causat una forta ruptura, una altra més, en el si d'una Esquerra Unida ja de per si enfrontada meitat contra meitat. D'esta manera, el Consell Polític Nacional d'EUPV, per un total de 63 vots contra 52, va decidir apartar els dos portaveus deixant així, de moment, un partit dividit que ara haurà de sotmetre's als processos interns per a trobar un nou coordinador.

    Pujar