9 de juliol de 2020 9/7/20

Escolars del CEIP Santa María Magdalena demanen que s'incloga a les dones en els carrers del Poble Nou de Benitatxell

Escolars del CEIP Santa María Magdalena demanen que s'incloga a les dones en els carrers del Poble Nou de Benitatxell - (foto 1)
  • Este divendres, alumnes de 1r de Primària han visitat l'Ajuntament per a entregar una carta en la qual sol•liciten a l'alcalde i al regidor d'Igualtat ajuda per a trobar un nom que puga encaixar en algun dels vials del municipi

MÉS FOTOS
Escolars del CEIP Santa María Magdalena demanen que s'incloga a les dones en els carrers del Poble Nou de Benitatxell - (foto 2)
Escolars del CEIP Santa María Magdalena demanen que s'incloga a les dones en els carrers del Poble Nou de Benitatxell - (foto 3)

Els escolars del Poble Nou de Benitatxell ho tenen clar: falten dones en la seua llista de carrers. El municipi no compta amb cap carrer amb nom de dona —com sí que ocorre amb el col·legi i l'església, que reben el nom de la patrona, Santa María Magdalena—, i això ha de canviar. Aquest divendres al matí, alumnes de 1r de Primària han visitat l'Ajuntament per a entregar una carta que recull aquesta important petició.

Els ha rebuts la regidora i segona tinent d'alcalde, Mayte Roldán, qui desconeixia la intenció d'aquesta sorprenent demanda. L'edil els ha mostrat les instal·lacions de la casa consistorial, entre elles el despatx de l'alcalde i el saló de plens, on els ha explicat que “és ací on es prenen les decisions importants”.

Allí, els escolars li han fet lliurament de la carta i, amb ajuda de les seues professores, han exposat el motiu de la seua sol·licitud. Tal com han explicat, després de realitzar una xicoteta investigació sobre la presència de dones en les llistes de carrers, van recopilar alguns de localitats veïnes. Van detectar que molts d'ells feien al·lusió a figures religioses (santes o verges). No obstant això, es van adonar que El Poble Nou no comptava amb cap carrer amb nom femení.

Davant aquesta situació van decidir escriure una missiva dirigida a l'alcalde, Miguel Ángel García, i al regidor d'Igualtat, Víctor Bisquert, sol·licitant que els ajuden a trobar un nom que puga encaixar en algun dels vials del municipi. I ha sigut aquest matí quan l'han presentada oficialment pel registre d'entrada de l'Ajuntament. De la seua visita també s'han portat un xicotet obsequi i han immortalitzat el moment.

Pujar