5 d’agost de 2020 5/8/20

Un documental amb perspectiva de gènere per recuperar la memòria de les dones grans al Poble Nou de Benitatxell

Un documental amb perspectiva de gènere per recuperar la memòria de les dones grans al Poble Nou de Benitatxell - (foto 1)
  • Els últims dies s’han reprès les gravacions del documental ‘Les nostres mares. Memòria de les dones del Poble Nou de Benitatxell’ i s’espera que s’estrene el proper mes d’octubre

Un poble que oblida el seu passat està condemnat al fracàs. Per sort, al Poble Nou de Benitatxell encara queda gent gran que fa memòria i, a més, la narra a les generacions més joves. Fa uns mesos, la regidoria d’Igualtat va iniciar la gravació ‘Les nostres mares. Memòria de les dones del Poble Nou de Benitatxell’, un documental en el qual, des d'una perspectiva de gènere, diverses dones grans del municipi parlen sobre la maternitat, la figura de les mares de llet i com era la vida de les dones al Poble Nou fa quasi un segle.

La crisi sanitària pel Covid-19 va obligar a suspendre cautelarment les gravacions i la seua estrena, però els últims dies s’han reprès els treballs i s’espera que l’audiovisual s’estrene el proper mes d’octubre.

“Tot i que la por per aquesta difícil situació ha fet que alguna de les dones no haja volgut seguir gravant, hem tirant endavant amb totes les mesures de seguretat possibles per aconseguir acabar este meravellós document gràfic que formarà part de la història del nostre poble”, ha assenyalat el regidor d’Igualtat, Víctor Bisquert. “Pensem que és important que les generacions esdevenidores coneguen de primera mà com era la vida abans i sàpiguen apreciar tots els avanços que s’han aconseguit en matèria d’igualtat en els últims anys”.

Pujar