elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ana Delia Gisbert elegida vocal del “Fòrum de Municipis d’Interior” de la FVMP

Ana Delia Gisbert elegida vocal del “Fòrum de Municipis d’Interior” de la FVMP - (foto 1)

  L'alcaldessa de Benilloba va ser elegida dissabte passat vocal del "Fòrum de Municipis d'Interior" creat al si de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Una comissió que té com a objectiu "treballar en tots els sectors econòmics i socials per avançar amb una estratègia efectiva, buscant la col·laboració dels responsables autonòmics en les diferents matèries".

  Ana Delia Gisbert ha assenyalat que "el fòrum de municipis d'interior pot ser una bona eina per als pobles que tenim unes característiques i problemàtiques similars a l'hora de treballar i dissenyar estratègies conjuntes".
  Segons l'alcaldessa de Benilloba "la despoblació de les zones rurals és sens dubte un dels factors que ens identifica, així com la necessitat d'una inversió directa en eines i recursos imprescindibles per a garantir la qualitat de vida dels nostres municipis".

  Per Ana Delia Gisbert, "la pèrdua progressiva que patim de serveis els municipis d'interior, en especial els xicotets, està directament relacionada amb una despoblació que ha esdevingut un mal endèmic de les nostres comarques i que necessita d'una acció decidida i coordinada de les institucions".

  "No és tracta tan sols de les institucions públiques, també de les privades a les quals hem de convèncer que la rendibilitat de vegades no és només una qüestió pura i simplement econòmica, també s'ha de valorar altres factors com les persones o el territori. Dit d'una altra manera, hem de treballar per que se'ns perceba com una inversió i no com una despesa, i fer-ho abans que no siga massa tard per als nostres pobles".

  Pujar