elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Qui sóc?’, el curt d'animació amb el qual alumnes del CEIP Santa María Magdalena posen en relleu la importància de tractar a tots per igual

Qui sóc?’, el curt d'animació amb el qual alumnes del CEIP Santa María Magdalena posen en relleu la importància de tractar a tots per igual

  Els estudiants del CEIP Santa María Magdalena han utilitzat el seu talent per a reivindicar les relacions socials de manera igualitària i respectuosa en “Qui Sóc?’’. Un curtmetratge que ells mateixos han creat i en el qual apareix, com una actriu més, una robot que prèviament han hagut d'aprendre a programar.

  La iniciativa s'emmarca dins del projecte d'innovació educativa “Programa la teua obra”, un projecte l'objectiu del qual és la realització d'un curtmetratge amb una finalitat social que compleix enguany la seua VI Edició i és la primera vegada que es desenvolupa en el centre educatiu del Poble Nou de Benitatxell.

  La història comença quan Leira, una alumna molt estimada i gran líder en col·legi, es lesiona jugant al futbol i ha de faltar durant 3 mesos. En el seu lloc arriba, Ariel, una robot  a la qual tots menyspreen. Quan Leira torna recuperada, la troben trista. Ariel ja no està. Descobreixen que ambdues eren la mateixa persona. A una l'adoraven, a una altra la menyspreaven. Leira els dona una lliçó humana molt important: ‘Tracta a tots com a t’agradaria que et tractaren a la teua’.

  Una història entranyable i reivindicativa en la qual els alumnes han aprés a programar el robot i programar-li els moviments i diàlegs per al curtmetratge. El projecte comporta també, un important treball artístic. Perquè la idea original, el guió, personatges i decorats dels tres curtmetratges han sigut creats pels propis alumnes.

  El projecte va començar al gener amb la formació del professorat que s'ha implicat en el projecte i compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell. El curtmetratge es projectarà per primera vegada el 24 de maig a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant al costat de 24 curtmetratges més d'altres centres educatius de Secundària i Primària de la província d'Alacant que també estan realitzant el projecte amb els seus estudiants.

  Aqueix mateix dia, l'Escola Politècnica acollirà també l'esdeveniment del projecte educatiu de construccions de drons socials, La Fira Aèria, i MOMO, un projecte que consisteix en la realització d'un curtmetratge unint electrònica digital, Stop Motion i Impressió 3D. En total es donaran cita prop de 30 centres educatius de secundària i primària de la província d'Alacant.

  Cal destacar que “Programa la teua obra” igual que La Fira Aèria i *MOMO són projectes del *Caleidoscopio, *start *up de la Universitat Miguel Hernández i compten amb la col·laboració de *Alioth Art i Ciència, l'Escola Politècnica Superior d'Alacant, la Universitat de València, la pròpia Universitat Miguel Hernández d'Elx, , la Universitat Autònoma de Madrid, la Fundació Esperanza Pertusa de *Gioseppo, el Centre de Formació de professorat de la Conselleria d'Educació (*CEFIRE) i el Centre Territorial d'Innovació i Formació de Conselleria Educació Madrid (*CTIF).

  Pujar