26 de setembre de 2020 26/9/20

El coronavirus s'acarnissa amb Santa Pola, que concentra els dos únics brots de la província

El coronavirus s'acarnissa amb Santa Pola, que concentra els dos únics brots de la província - (foto 1)
  • Alacant ha registrat en l'última jornada tres nous casos de coronavirus

La província d'Alacant suma un nou brot de coronavirus i en la mateixa localitat: Santa Pola. Un menjar d'empresa ha sigut l'inici d'un brot d'àmbit laboral en aquesta localitat i de moment són 4 els treballadors que han donat positiu. Així ho ha confirmat la Conselleria de Sanitat en un comunicat en el qual explica que la província ha registrat en l'última jornada tres nous casos de coronavirus.

Aquest dimecres s'ha confirmat també un nou brot a Gandia, d'origen familiar i que s'ha estés als seus contactes socials, fins al moment, suma 10 casos positius. S'estan estudiant tots els contactes per a dur a terme una cerca activa de casos, confirma la conselleria.

Pel que respecta a la província d'Alacant, fins al moment s'han registrat dos brots, tot ells a Santa Pola: el primer es va confirmar dilluns passat i es tracta de quatre casos vinculats a una mateixa família. Quant a les hospitalitzacions, es mantenen sota control amb 17 hospitalitzats per covid-19, dues d'ells en l'UCI. Pel que respecta al total de casos des que va esclatar la pandèmia, la província ha registrat 5.839 casos així com 512. Alacant és l'única província sense casos de coronavirus en les seues residències de majors.

La bona notícia, puntualitza la conselleria és que per huité dia consecutiu la Comunitat Valenciana no ha registrat cap defunció per coronavirus. D'aquesta manera, el total de defuncions es manté en 1.476 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 5.839 casos, 512 en la d'Alacant i 737 a la província de València. Durant l'última jornada s'han registrat 60 noves altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.499 persones. Per províncies: 2.495 a Castelló, en 5.839 Alacant i 9.164 a València, als quals hi ha sumar 1 alta a desplaçats.

A més, s'han confirmat 23 casos nous des de l'última actualització, que situen Els hospitals valencians té, hui dia, un total de 67 persones ingressades: 18 a la província de Castelló, cap en UCI; 17 a la província d'Alacant, d'ells 2 en l'UCI; i 32 a la província de València, 2 d'ells en UCI.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 504.365 de les quals 375.571 han sigut a través de PCR i 128.794 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa s'acumulen 20 dies seguits sense defuncions per coronavirus en aquests centres. En aquests moments hi ha algun cas positiu en 6 centres (1 a la província de Castelló i 5 a la província de València). Dos d'aquestes últimes estan sota vigilància.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar