elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria d'Agricultura duu a terme treballs de contenció de la Xylella al Poble Nou de Benitatxell

La Conselleria d'Agricultura duu a terme treballs de contenció de la Xylella al Poble Nou de Benitatxell
  • El municipi és un punt estratègic pel fet que es troba en la davantera nord del brot i és crucial per a evitar la seua expansió

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l'empresa TRAGSA, està duent a terme els treballs del pla de contingència del brot de la plaga Xylella fastidiosa al Poble Nou de Benitatxell. Actualment, l'aquesta bacteri constitueix la major amenaça per a l'agricultura del Mediterrani.

El nou protocol d'actuació establit per la Conselleria consisteix en l'eliminació únicament dels arbres positius afectats per la malaltia, i posteriorment, el desbrossament i tractament de les parcel·les agrícoles abandonades que hi ha en un radi de 100 metres entorn dels vegetals infectats. No es liquidaran els ametlers i altres fruiters no infectats en les parcel·les que es troben en explotació. Aquest nou pla busca minimitzar al màxim l'impacte que puguen ocasionar les mesures d’eradicació del brot.

Des de l'ajuntament del Poble Nou de Benitatxell s'aconsella la col·laboració de tots aquells propietaris afectats, ja que el municipi és un punt estratègic pel fet que es troba en la frontera nord del brot i és crucial per a evitar la seua expansió. Davant qualsevol dubte o necessitat d'aclariment, els afectats poden dirigir-se al departament de Medi Ambient (C/ Major, 5) els dijous de 09.00 a 14.00, on seran atesos pel tècnic municipal.

Pujar