3 de desembre de 2020 3/12/20

La conselleria d'Agricultura finalitza les obres de la Font Major

La conselleria d'Agricultura finalitza les obres de la Font Major - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La conselleria d'Agricultura finalitza les obres de la Font Major - (foto 2)
  La conselleria d'Agricultura finalitza les obres de la Font Major - (foto 3)

  La Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha finalitzat les obres de reparació de la conducció d'aigua de la Font Major des de la Bassa dels Peixets. Una actuació de gran envergadura pel mal estat en què es trobava l'antiga galeria i la carretera, a causa de les destrosses provocades per les fortes pluges del passat mes de gener.

  Les obres han sigut executades per l'empresa TRAGSA a càrrec de la subvenció pels danys produïts per les pluges rebuda per la Conselleria d'Agricultura i que ascendeix a 1,5 milions d'euros. Aquest pressupost contempla a més la reparació de la Bassa d'Onaer i diversos sistemes de regadiu del municipi que també van ser afectats pel temporal.

  Les obres principalment han consistit en la reparació del lliscament del terraplè que cobria la volta de la canalització que proveeix d'aigua a la població des de la Bassa dels Peixets fins al carrer de la Font i el safareig municipal conegut com a el Poador, i la posterior canalització. Els treballs s'han realitzat sobre un tram de 111 metres que discorre al costat de la carretera del Castell de Guadalest. S'han alçat 45 metres de mur de formigó armat, d'una altura de 4,5 m i una grossària de 0,45 m, que se sumen als 65 m que ja existien per tal de protegir este tram de la conducció d'aigua

  TRAGSA ha col·locat 111 metres de canonada de fundició de 900 mm diametre, ha sustituït la galeria vella que s'havia ensolsit i ha construít 5 arquetes de formigó, també ha reparat la sèquia de retorn i ha adequat la parcel·la particular des d'on s'ha actuat.

  L'alcalde de Callosa, Josep Saval, ha agraït al Govern del Botànic "l'ajuda rebuda per a la reparació d'aquesta important instal·lació hídrica, així com d'altres instal·lacions que s'han vist afectades i que formen part de la nostra principal xarxa de subministrament d'aigua".

  Així mateix, Saval ha indicat que l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià també ha contribuït en la rematada final dels treballs amb la construcció d'un xicotet mur de pedra lateral complementari en altura, que s'ha complementat fins al nivell de la carretera; així com en l'asfaltat, pintat i instal·lació de baranes laterals.

  Així doncs, els semàfors provisionals que es van instal·lar per a regular el tràfic en el vial que comunica amb el Castell de Guadalest al seu pas per la Font Major, ja s'han retirat.

  L'alcalde ha mostrat la seua satisfacció i ha assenyalat que "només falten unes xicotetes adequacions per a completar la intervenció". Igualment, ha aprofitat per a reclamar ajudes a la resta d'institucions públiques perquè, igual que el govern del Consell, "envien al municipi les ajudes promeses per a reparar les destrosses provocades pel temporal de pluges, que en Callosa s'estimen en més de 9 milions d'euros".

  Pujar