27 de novembre de 2020 27/11/20

Compromís presenta el ‘Pla A’ per a crear 20.000 llocs de treball a l'any a la província d'Alacant

Compromís presenta el ‘Pla A’ per a crear 20.000 llocs de treball a l'any a la província d'Alacant - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Compromís presenta el ‘Pla A’ per a crear 20.000 llocs de treball a l'any a la província d'Alacant - (foto 2)

  El cap de llista al Congrés per Alacant de Compromís, Ignasi Candela, ha presentat aquest matí el ‘Pla A’ o ‘Pla per a Alacant 2019-2023’, amb el qual la coalició pretén “crear 20.000 llocs de treball a l'any” i “augmentar la taxa de creixement econòmic en un 4%”. “La discriminació d'Alacant en els Pressupostos Generals de l'Estat de l'última dècada ha de ser compensada”, per això “posem sobre la taula aquest Pla, perquè les inversions servisquen al desenvolupament econòmic i social dels nostres pobles i ciutats”, ha afirmat Candela.

  “La pròxima legislatura ha de ser la legislatura que pose damunt de la taula les necessitats d'Alacant i que ens permeta eixir de l'abandonament que patim per part de l'Estat”, ha afirmat el candidat. “Estem plantejant un Pla que és perfectament assumible per tots els partits i agents socials amb el qual podríem baixar en un any el 15% dels desocupats de la província”, ha assenyalat Candela 

  El candidat de Compromís ha convidat a totes les forces polítiques a subscriure el ‘Pla A’, “un pla que servirà per a lluitar contra la despoblació, l'èxode juvenil i els baixos salaris de la nostra província”, perquè, segons Candela, “que tinguem pitjors salaris implica que, entre altres coses, que tinguem pitjors pensions i, per tant, pitjor qualitat de vida no solament hui, sinó també en la jubilació”.

  El Pla per a Alacant de Compromís

  El ‘Pla A’ de la coalició s'estructura en dos eixos: infraestructures i desenvolupament industrial .

  En el primer d'ells, es reivindiquen una sèrie d'actuacions ferroviàries “vitals per a vertebrar la província”: el Tren de la Costa (1.648 M€), la construcció de la línia de ferrocarril Alcoi-Villena (100 M€), la millora de la línia Alcoi-Xátiva (22 M€), el Corredor Mediterrani i l'accés d'aquest al Port d'Alacant (236 M€), la connexió per ferrocarril a l'aeroport del Altet, l'alliberament del Front Litoral i les estacions d'IFA i el Parc Empresarial (295,40 M€), el rodalia Alacant-Múrcia (60 M€), la connexió per ferrocarril de Torrevella (50 M€) i l'Estació Intermodal d'Alacant (10 M€). 

  Així mateix, també es preveu la realització d'altres infraestructures “necessàries”: l'accés a l'AVE de Villena a través de la A-31 (15 M€), la duplicació de la N-332 a Torrevella (30,50 M€), el Pla Integral de Costes de Torrevella (20 M€) i la interconnexió de les dessaladores de la província (20 M€), una actuació “fonamental per a aconseguir una gestió eficient dels nostres recursos hídrics”.

  En quant al segon eix, desenvolupament industrial, la coalició planteja canalitzar les ajudes de l'estat a través de la segona fase d'implantació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV), impulsat per la Conselleria d'Economia Sostenible que dirigeix Rafael Climent. 

  A la dotació pressupostària a càrrec de la Generalitat, se li afegirien 300 milions anuals a càrrec de l'Estat que garantirien “la reconversió dels nostres sectors productius per a crear una economia forta i sostenible que evite la despoblació, l'èxode juvenil o els baixos salaris de la província”. Les ajudes anirien destinades, sense distinció, als sectors productius presents a la província, de manera que es generarien bosses importants d'ocupació en totes les comarques de la província, com “el marbre a Novelda o el sector del calçat al Baix Vinalopó”. 

  Quant a l'impacte econòmic del ‘Pla A’, la coalició assenyala que la inversió anual per part de l'Estat ascendiria a 925,475 milions d'euros, dels quals correspondrien 625,475 M€ a la inversió en infraestructures i 300 M€ a les transferències al PEIV per a desenvolupament industrial. 

  Aquesta inversió permetria crear 20.000 llocs de treball anuals i augmentar la taxa de creixement del PIB en un 4% del seu valor, la qual cosa permetria baixar en un any el 15% del número de desocupats a la província.

  Pujar