21 de setembre de 2020 21/9/20

Compromís insta a evitar que "el zaplanisme" reprenga la Diputació d'Alacant

Compromís insta a evitar que "el zaplanisme" reprenga la Diputació d'Alacant - (foto 1)
  • La coalició aposta per regenerar una institució entre les forces proclius a la seva transformació amb un pacte que la netege de vicis adquirits per anteriors equips de govern i la convertisca en una administració concorde amb el segle XXI

Compromís proposa a C’s i PSOE un acord que permeta "la regeneració" de la Diputació d'Alacant i possibilite una acció transformadora en l'administració provincial que servisca per redefinir la seva activitat dins d'un marc autonòmic i no per a perpetuar en el poder als hereus d’Eduardo Zaplana.                            

“És impossible que Toni Cantó alce catifes encastellant a qui les va posar. La Diputació d'Alacant és la institució valenciana que més necessitat de regeneració requereix. En les últimes dècades ha estat el ‘chiringuito’ polític per antonomàsia, el que millor representa una forma de fer política i gestionar els diners públics que ha estat nociva per als interessos de la ciutadania i els pobles. Un trànsfuga va evitar la seva regeneració durant la legislatura que ara acaba i no podem perdre altres quatre anys en tacticismes partidistes”, ha indicat el portaveu de Compromís en la Diputació, Gerard Fullana.

La coalició contempla amb preocupació el possible retorn al govern de la Diputació d'elements lligats al zaplanisme i el ripollisme. Per això, advoca per impulsar un pacte que durant aquests quatre anys garantisca una gestió aliena al presidencialisme existent des de fa dècades amb l'objecte de democratitzar la distribució dels fons institucionals cap als pobles alacantins.

Compromís insta així al PSPV-PSOE a dur a terme les mateixes polítiques impulsades des de la Diptutació de València i a C’s a recordar que l'article 43 del programa amb el qual la formació va concórrer a les eleccions explicita la seva voluntat de “suprimir les diputacions provincials, garantint uns millors serveis públics, més barats i sense corrupció”. 

Pujar