23 d’octubre de 2019 23/10/19

Compromís exigeix al "PP que aclarisca les seues factures com la resta de grups polítics de la Diputació d'Alacant"

  • Gerard Fullana, portaveu de la coalició en la institució alacantina: “No pot ser que un partit que gestionarà prop de mil milions d'euros els pròxims quatre anys siga l´únic en aquesta institució que no aclarisca en que s´han gastat els diners"

Compromís s'oposa al tancament en fals dimarts que ve de la comissió creada en la Diputació d'Alacant per a la fiscalització de les despeses dels grups polítics que componen el ple. Durant quatre anys aquesta comissió, impulsada amb el vot dels partits presents en la institució, no ha pogut constatar l'objectiu final de 466.000 euros per part del Partit Popular, mentre l'oposició ha fet un streaptease comptable a favor de la transparència en una institució símbol de la corrupció política dels últims anys.

“No pot ser que l'únic partit condemnat per corrupció en democràcia i que gestionarà prop de mil milions  d'euros els pròxims quatre anys siga l'únic en aquesta institució que no aclarisca en què s'ha gastat els diners des de 2015. No podem començar la legislatura d'aquesta forma, és un autèntic suspens en Transparència i C’s ha de posicionar-se abans del divendres sobre si va a investir a un partit que no justifica despeses d’acord al seu propi reglament”, ha assenyalat Gerard Fullana, portaveu de la coalició en la institució alacantina.

L'article 9 del reglament orgànic sobre dotació econòmica dels Grups Polítics de la Corporació estableix que la transferència a partits polítics de fons assignats als grups amb representació plenària “haurà de ser com a conseqüència de despeses conjuntes realitzades pel partit”. 

“Resulta arbitrari i irregular el fet que no s'exigisca acreditació alguna al Partit Popular que aclarisca en què es va gastar quasi mig milió d'euros mentre la resta estem justificant fins i tot els taxis que agafem durant la nostra activitat laboral”, ha assenyalat Fullana.

La coalició considera com a pur cinisme administratiu que els qui donen carpetada a la comissió fiscalitzadora siguen el responsable de Transparència de la institució, Adrián Ballester, i l'actual president de la mateixa i responsable de Transparència del Partit Popular d'Espanya, César Sánchez. També que s'excusen en una presumpta fiscalització del Tribunal de Comptes que no té capacitat verificadora sobre aquest tema.  

ocultar
Compromís exigeix al "PP que aclarisca les seues factures com la resta de grups polítics de la Diputació d'Alacant"
Pujar