elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís denuncia amenaces i pressions “inacceptables en democràcia” d'Alejandro Morant

Compromís denuncia amenaces i pressions “inacceptables en democràcia” d'Alejandro Morant
  • La coalició trau endavant en el ple una moció reclamant a l'Estat els recursos retinguts pel Ministeri d'Hisenda i el reconeixement del deute de l'Estat amb els pobles alacantins

El portaveu de Compromís ha denunciat aquest dimecres mitjançant un prec al president de la Diputació pressions i amenaces “inacceptables en democràcia” efectuades a través de missatges en xarxes socialis, missatges privats de Whatsapp, cadenes de missatges virals i declaracions a mitjans de comunicació per part del diputat Alejandro Morant. Fullana ha pregat al nou president de la Diputació que detinga aquesta escalada de tensió cap al representant d'un grup en la Diputació que “fa el seu treball de fiscalització al govern” i que a més ha demostrat que basa les seues crítiques en informes jurídics fonamentats. Aquests documents, de fet, han provocat ja que el propi departament d'Infraestructures reaccione en la mateixa línia que Compromís.

A més d'exigir una actuació del president, Compromís ha escenificat el seu prec regalant un diccionari al diputat Alejandro Morant perquè consulte el significat de paraules clau en l'acció política com transparència, política, igualtat i justicia. Tanmateix, Fullana ha recomanat que faça ús del diccionari per a evitar “maltractar” la llengua castellana en els seus missatges, ja que “fan mal a la vista pel to però també per les faltes d'ortografia”.

Les paraules de Morant respecte al portaveu de Compromís no són els primers insults que rep, comportament al que ja es va acostumar el Partit Popular en la passada legislatura per a atacar el treball de Fullana. Queden en la memòria, entre diversos exemples, aquelles ocasions quan se li va cridar  “soplón” per denunciar davant Fiscalia presumptes irregularitats o quan regidors de La Nucia -on governa el diputat del PP Bernabé Cano- van cridar reiteradament “pallasso” al diputat de Compromís des de les butaques per a públic del hemicicle.

Fullana ha recordat que “en l'última legislatura vivim el fet que el PP va alimentar, entre moltes altres accions,  un fals mitjà de comunicació de fake news per a difamar-nos i fer-nos xantatge que va acabar en els tribunals i no vam fer un pas enrere. Ara, evidentment, tampoc ho farem per moltes pressions i amenaces que ens traslladen. La justícia en el repartiment de subvencions és inqüestionable”.

Finançament de l'Estat

El ple a més ha aprovat una moció de la coalició perquè es convoque urgentment el Consell de Política Fiscal i Financera amb tal de cercar solucions col·legiades als problemes de finançament de les comunitats autònomes i municipis, i garantir la suficiència financera de les institucions valencianes. D'aquesta manera, Compromís ha reclamat l'articulació immediata dels mecanismes necessaris per a transferir a les arques autonòmiques els recursos retinguts pel Ministeri d'Hisenda i avançar en la inajornable reforma del sistema de finançament i el reconeixement del deute de l'Estat amb la ciutadania valenciana i els pobles alacantins.

Centrar les ajudes els pobles en Benestar Social

La coalició a més ha presentat un prec perquè la Diputació assigne anualment una quantitat fixa en matèria de Benestar Social als municipis evitant la burocràcia de cada convocatòria. Compromís advoca per centrar les ajudes de Benestar en els municipis de menys de 20.000 habitants, als quals l'ingrés de la Diputació els suposa una quantitat important dins dels seus pressupostos anuals.

Pujar