4 de desembre de 2020 4/12/20

Un comitè de savis assessora al Poble Nou de Benitatxell en la redacció i posada en marxa d'un Pla Estratègic de Turisme

  • El document té com a premisses el desenvolupament sostenible, l'excel·lència i hospitalitat turística i la posada en valor del patrimoni i la història local

Hospitalitat, excel·lència, desenvolupament sostenible i posada en valor del patrimoni i la història locals. Un comitè de savis ja marca el camí de l'estratègia turística del Poble Nou de Benitatxell. L'equip de govern ha iniciat una ronda de reunions amb experts i intel·lectuals per a començar a definir un pla estratègic de turisme per al municipi. “És hora de començar a dibuixar el poble que volem a mitjà i llarg termini. És important comptar amb un equip líder assessorat per un comitè d'intel·lectuals entusiastes i visionaris, un projecte il·lusionant i contagiar la passió d'aquest somni als nostres veïns i veïnes. És hora de sembrar les noves llavors del futur del Poble Nou de Benitatxell” ha destacat l'alcalde, Miguel Ángel García.

Entre els experts estan Ricardo Devesa, de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya, Maite Subirats, directora de l'empresa PgTurística, especialitzada en la gestió de plans de dinamització i competitivitat turística i Francesc Mascarell, filòsof i amb un extens currículum professional al càrrec de l'Agenda 21 o el Consell Ètic de Balearia. En l'àrea de cultura també aporten idees els professors i historiadors poblers Pepe Cano, Gabriel Gilabert, Miquel Almenara, el Tècnic de Cultura Municipal, Quico Llobell i altres persones vinculades a la cultura com la periodista i escriptora Empar Ferrer, o la professora Pepita García.

“Volem un turisme més sostenible i respectuós. Fer del Poble Nou de Benitatxell un poble atractiu no solament per la seua oferta de turisme de sol i platja, també per ser un poble amb encant amb interessants reclams lligats al turisme saludable i una àmplia oferta cultural” ha apuntat el regidor de Turisme, Victor Bisquert.

Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ Agenda 2030

L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell està totalment alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030. Aposta per prendre mesures des de l'àmbit local davant la situació d'emergència climàtica que viu el planeta. L'actual govern local treballarà a millorar el reciclatge, impulsar les energies alternatives, potenciar els itineraris per als vianants i a preservar el paisatge i el medi ambient. En la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del planeta tots els esforços són pocs.

Recordem que l'alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Miguel Ángel García, i el regidor de Turisme, Víctor Bisquert, van assistir a la presentació a Xàbia de la guia "100 recomanacions per a l'aplicació dels ODS en les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana", editada per l'Agència Valenciana de Turisme. A l'acte, van acudir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la Consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i el president de les Corts, Enric Morera, entre altres.

Pujar