23 de setembre de 2020 23/9/20

Comencen les obres d'ampliació i millora de la depuradora

Comencen les obres d'ampliació i millora de la depuradora - (foto 1)
  • Els treballs milloraran el tractament biològic de l'aigua depurada. Proaigües Costa Blanca executa les obres

MÉS FOTOS
Comencen les obres d'ampliació i millora de la depuradora - (foto 2)
Comencen les obres d'ampliació i millora de la depuradora - (foto 3)

La Diputació Provincial d'Alacant ha aprovat l'adjudicació de les obres de millora de l'estació depuradora d'aigües residuals del Poble Nou de Benitatxell. L'empresa Proaigües Costa Blanca executa les obres per un import de 613.333 euros, la qual cosa suposa una rebaixa de prop de 130.000 euros respecte a la quantia prevista en la licitació.

El projecte consistix en la construcció d'un nou depòsit de pretractament compacte amb més capacitat i la reforma del reactor biològic actual, la qual cosa contribuirà tant a millorar el tractament biològic i el procés de decantació de la planta, com a augmentar el seu volum. Les obres també contemplen l'adaptament d'un nou decantador secundari així com la creació d'un nou pou de recirculació de fangs.

La depuradora, ubicada en el nucli urbà junt amb l'Ecoparc, és la més gran del municipi i aboca les seues aigues netes al Barranc de la Torra que desaigua en la costa de Moraira. No obstant això, la població ha augmentat considerablement en els últims anys sent necessari construir un nou depòsit. " Quan aquestes obres estiguen finalitzades, les qualitats de les aigües depurades eixiran més netes i es millorarà el rendiment i l'eficiència de les instal.lacions" ha destacat Josep Femenia, alcalde del Poble Nou de Benitatxell.

Aquesta actuació forma part del conveni de col·laboració subscrit entre la Diputació d'Alacant i l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) de la Generalitat, per a l'execució d'obres de millora en les estacions depuradores en servei a la provincia d' Alacant, corresponent a l'exercici 2016.

Pujar