elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença l'exposició pública del nou Pla General

Comença l'exposició pública del nou Pla General
    MÉS FOTOS
    Comença l'exposició pública del nou Pla General  - (foto 2)
    Comença l'exposició pública del nou Pla General  - (foto 3)

    El Poble Nou de Benitatxell comença l'exposició pública de la versió preliminar del Pla General. Els plans i documentació ja poden consultar-se en el saló de plens de l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell. Per a començar s'ha establit un calendari de cites prèvies amb l'arquitecte redactor, Alberto Morera, els dimarts i divendres de 10.00 a 14.00 hores en el saló de plens començant el dimarts, 18 de setembre. Les cites es demanaran per registre d'entrada en l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell i amb un interval de 30 minuts per cita. S'estendran fins a mitat de febrer. A més, hi haurà dos xarrades informatives dins del pla de participació ciutadana per als veïns i veïnes del Poble Nou de Benitatxell. La primera aquest divendres, 21 de setembre, a les 19:30 hores, en Espai Molí.

    La segona xarrada informativa serà per a residents estrangers, amb servei de traducció en anglés i alemany, el 28 de setembre a les 19:30, també en Espai Molí. A més, l'Ajuntament ha creat un enllaç de la web municipal en què es pot consultar online tota la informació i plans de la versió preliminar del Pla General d'Ordenació Urbana. https://www.elpoblenoudebenitatxell.com/en/agenda/489-exposicion-del-plan-general-estructural

    El tècnic redactor del pla estructural, Alberto Morera, ha explicat que el document s'até a l'Estratègia Territorial de 2011 de la Comunitat Valenciana. Complix amb escreix l'objectiu de connectar els espais naturals protegits. Els penya-segats del Moraig i el Llebeig, protegits pel LIC de Penya-segats de la Marina i pel nou LIC que ara està redactant el Ministeri de Medi Ambient que preservarà el litoral marí i, en concret, les praderies de "posidonia oceánica" connectaran a través del barranc que desemboca en la cala de Llebeig (de la Viuda i del Garsivà) amb el cim del Puig de la Llorença, amb el sòl agrícola i amb les zones forestals de Lluca i l'Abiar (en aquestes partides es desclassifica ara sòl) . El creixement del Poble Nou de Benitatxell és molt limitat. El sostre se situa en un màxim de 1.500 habitants més en els pròxims 25 anys. El pla estructural protegix la unitat de paisatge més recognoscible de la localitat, que és la de les terrasses de cultius i el "tossal" coronat pel poble i el campanar i la cúpula de l'església de Santa Maria Magdalena.

    Una aposta important és la de crear sòl terciari, que se situarà en l'inici del carrer que puja cap a la Cumbre del Sol. Aquest àmbit terciari està pensat per a comerços i serveis. L'objectiu és crear un pol comercial atractiu que, al seu torn, estarà connectat per mitjà de vies de vianants amb el nucli urbà, que recupera tot el protagonisme i funcionarà com a focus d'atracció també comercial i residencial. El document també dibuixa la circumval·lació que traurà fora del centre urbà el trànsit que ara ho travessa. D'aquesta manera, encara es reforçarà més l'atractiu de vianants i d'espai de vida d'un poble que recuperarà zones verdes i guanyarà en qualitat de vida.

    El pla estructural recupera vies pecuàries i sengles tradicionals. Una fita serà rescatar una senda que pujarà fins al cim del Puig de la Llorença sense tocar ni un metre d'asfalt. El Poble Nou de Benitatxell ha començat hui a caminar cap a un futur verd i sostenible.

     

    Pujar