29 de novembre de 2020 29/11/20

Ciutadans denúncia la baixa inversió del Consell en infraestructures sanitàries a la Vega Baixa

Ciutadans denúncia la baixa inversió del Consell en infraestructures sanitàries a la Vega Baixa - (foto 1)
  • La diputada María Quiles lamenta el poc suport del Consell amb el sud d'Alacant, que està en una situació greu després del pas de la DANA

La diputada de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes María Quiles ha denunciat la “escassa inversió” del Consell en infraestructures sanitàries en la zona de la Vega Baixa. Segons ha explicat la diputada autonòmica, “la Conselleria de Sanitat va anunciar una inversió en 2020 de 103 milions d'euros per a la millora d'infraestructures sanitàries en tota la Comunitat Valenciana, del que només el 1,26 per cent correspon al sud d'Alacant”.

“Aquesta és una discriminació objectiva, avalada per les dades”, ha assegurat Quiles, al mateix temps que ha lamentat que “en 2019, el percentatge d'inversió d'aquesta partida va ser del 0,57 per cent del total pressupostat”. En aquesta línia, la parlamentària de la formació liberal ha lamentat “l'escassa importància que el tripartit li dóna a la comarca de la Vega Baixa, que es troba en una situació especialment onerosa després del pas de la DANA”.

María Quiles ha acusat el Govern valencià de “incomplir any rere any totes les promeses” i ha afirmat que “encara es desconeix el percentatge d'execució d'obres de 2019, malgrat que Cs ha preguntat per l'estat del centre auxiliar de Redován, de Cox i d'Algorfa i per l'ampliació de l'Hospital d'Orihuela”.

“No serveix de res pressupostar poc, vesprada i malament i menys si ningú ens informa sobre quin és la intenció d'execució de les poques inversions amb les quals comptarem”, ha afegit Quiles, al mateix temps que ha criticat que “no haja finalitzat encara cap de les obres tan necessàries”.

Pujar