elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La carxofa de la Vega Baixa fitxa un superheroi per a combatre els problemes del sector

La carxofa de la Vega Baixa fitxa un superheroi per a combatre els problemes del sector
  • Es tracta del famós Trinat que arrasa en les xarxes socials amb el qual la marca vol enfrontar-se a una pujada dels costos de producció del 35%

MÉS FOTOS
La carxofa de la Vega Baixa fitxa un superheroi per a combatre els problemes del sector - (foto 2)

La marca de la Carxofa de la Vega Baixa ha decidit comptar amb un superheroi per a fer front a tots els problemes que té el sector, defensar la qualitat de les carxofes que es produeixen en aquesta comarca del sud d'Alacant i afavorir el seu consum.

L'encarregat de fer aquesta tasca és AlcasilMan, un personatge disfressat de carxofa encarnat pel famós Trinat, un humorista que arrasa en les xarxes socials i en els escenaris amb l'espectacle Sóc de la Vega Baixa al costat dels seus companys Fran Fernández i JM Martínez.

El president de l'Associació Carxofa de la Vega Baixa del Segura, Antonio Ángel Hurtado, ha assenyalat que el sector s'enfronta a una pujada dels costos de producció del 35%, a l'efecte del canvi climàtic, a la incertesa que genera la inflació en la cistella de la compra, a la competència procedent de països estrangers, a la necessitat de comptar amb aigua del Transvasament Tajo-Segura per a regar els cultius i a la importància d'aconseguir uns preus justos per al camp i per als consumidors.

La situació, continua Antonio Ángel Hurtado, “és complicada i és una cosa molt seriosa però hem decidit donar-li la volta i cridar l'atenció de la gent a través de l'humor i de l'entreteniment perquè coneguen la problemàtica que tenim i la gran labor que fan els agricultors i empreses per a tirar avant la seua producció”.

“Portem anys patint aquests inconvenients i ho hem vingut reivindicant però la veritat és que continuem igual i necessitem a un humorista perquè ens prenguen de debò”.

A més, continua Antonio Ángel Hurtado, no sols volem que AlcasilMan ens ajude a combatre totes aquestes dificultats sinó que també utilitze les seues superpoderes per a defensar la qualitat de la carxofa de la Vega Baixa i la importància que té la comarca com a zona productora.

En aquest sentit, el president de l'associació ha precisat que la Vega Baixa és la segona zona productora més important d'Espanya, els primers exportadors nacionals de carxofa i un referent quant a la indústria conservera.

D'altra banda, continua Antonio Ángel Hurtado, amb aquesta iniciativa pretenem impulsar el consum de carxofes de la Vega Baixa i també arribar a un públic més jove ja que el contingut que genera el famós Trinat arriba molt bé a aqueixa franja d'edat i a la població en general.

Una sèrie per a defensar a la carxofa de la Vega Baixa
Aquest acord entre la Carxofa de la Vega Baixa i AlcasilMan es pot dur a terme gràcies a la Diputació d'Alacant i consistirà en una sèrie en la qual AlcasilMan s'enfrontarà a tots aquests inconvenients.

Seran sis capítols que s'aniran difonent en xarxes socials al llarg de la campanya de la Carxofa de la Vega Baixa en la qual veurem com AlcasilMan lluita contra els preus injustos, enfront de consumidors que no compren productes de temporada o no es fixen en la procedència de les carxofes en conserva, enfront dels inconvenients de les gelades o les pluges intenses i les plagues; entre altres.

El famós Trinat ha assenyalat que AlcasilMan “és un personatge que es va crear fa més de dos anys i que la carxofa de la Vega Baixa i aquest superheroi estaven destinats a trobar-se”.

“AlcasilMan va nàixer perquè el nostre propòsit és que l'humor de la Vega Baixa tinga una identitat pròpia i defensar el que ens fa únics a través de l'humor. En aquest sentit, a l'hora de crear un personatge ens fixem en la carxofa perquè és un producte estrela a la comarca, un símbol de l'horta i un referent de la Vega Baixa”.

El bonic, continua El famós Trinat, “és que els nostres camins s'hagen trobat per a defensar al sector, ressaltar el treball dels agricultors i posar en valor a la carxofa de la Vega Baixa”.

Pujar