23 de setembre de 2020 23/9/20

Cano: “Haurem de demanar a Papà Noel solucions per a l'agricultura”

Cano: “Haurem de demanar a Papà Noel solucions per a l'agricultura” - (foto 1)

  “Haurem de demanar a Papà Noel solucions per a l'agricultura de la província d'Alacant perquè és clar que PSOE, Compromís i Podemos no les portaran”. Així s'ha expressat el diputat de Ciutadans (Cs), Pepe Cano, que ha assegurat que enguany el seu grup parlamentari ha presentat nombroses iniciatives a favor del sector, l'última d'elles una proposició no de llei (PNL) consensuada amb representants dels agricultors, entre ells Asaja, “per a exigir la intervenció del Govern central en la lluita contra la Xylella”.

  “És una llàstima que aquesta PNL fóra rebutjada per PSOE, Compromís i Podemos, que prefereixen desviar més fons públics per a À Punt en lloc de destinar-los a ajudes als agricultors”, ha criticat Cano.

  El diputat de Cs ha reclamat “substituir la fracassada política de la Generalitat de plans d'eradicació indiscriminada que ha arrancat i triturat sense èxit 16.620 arbres, la qual cosa només ha servit per a acabar amb el secà”. Per a Cs, l'alternativa és desenvolupar plans de contenció de la Xylella  equilibrats que eviten l'expansió de la plaga i minimitzen el risc “sense desboscar les zones afectades com a única eixida, buscant alternatives positives per als agricultors agraviats”.

  El diputat de Ciutadans ha afirmat que hui dia “aquest perillós bacteri continua estenent-se per Espanya i a la província d'Alacant existeixen 8 brots que afecten  76 municipis amb més de 273 parcel·les amb arbres infectats a la Marina Baixa, la Marina Alta i el Comtat”.  Davant aquest panorama, Pepe Cano ha recomanat “impulsar el desenvolupament de projectes d'investigació de la plaga, revisant i actualitzant els protocols amb la incorporació dels avanços sobre la Xylella enutjosa que s'han fet durant els últims anys”. Al seu judici, les investigacions haurien d'anar encaminades a millorar el diagnòstic de la plaga i a generar mecanismes de prevenció efectius.

  La PNL, rubricada també pels diputats Marta Martín, Miguel Ángel Garaulet i Melissa Rodríguez, ha demanat al Govern que impulse l'adopció de criteris comuns en el càlcul de les indemnitzacions i “establir una comunicació fluida amb els afectats de manera que es compte amb el seu suport, complicitat i experiència, cosa que ara brilla per la seua absència”, ha lamentat Marta Martín.

  Pujar