elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Callosa d'en Sarrià sol·licitarà a la Diputació una ajuda de més de 290.000 euros

Callosa d'en Sarrià sol·licitarà a la Diputació una ajuda de més de 290.000 euros

  L'equip de govern de Callosa d'en Sarrià elevarà a Ple dijous que ve, 30 de març, una moció per a sol·licitar a la Diputació Provincial d'Alacant una ajuda per a la reparació urgent de tres vials públics: el carrer de Plataner en la Urbanització de Santa Clara, el Camí de la Casella i el Camí dels Clots.

  Els tres vials van patir corriments de terres greus com a conseqüència dels temporals de pluges ocorreguts en el mes de desembre i gener i la seua inestabilitat suposa en l'actualitat un perill per als usuaris. Per açò, des del Consistori es considera d'extrema urgència l'actuació en els tres camins per a evitar riscos i que s'agreugen els danys, elevant per tant el cost de les actuacions.

  L'actuació de major urgència es troba en el carrer de Platener, situada en la Urbanització Santa Clara, atés que és l'únic accés a 20 edificacions existents i a les quals no es té possibilitat d'arribar per un traçat alternatiu. Aquest vial s'ha desplaçat i enfonsat deixant un ample de pas de 3 metres molt inestable. L'enfonsament del carrer va provocar el trencament de les xarxes d'aigua potable, d'enllumenat públic i de la xarxa de baixa tensió. Aquests serveis s'han reposat de forma provisional, però necessitarien d'una actuació integral. De fet, l'Ajuntament ha avançat, donada la urgència dels desperfectes, uns 15.000 euros per a consolidar el carril del vial que ha quedat en peus per a evitar danys majors i que els veïns dels habitatges de la zona puguen accedir-hi.

  El Camí de la Casella presenta també una inestabilitat en el ferm com a conseqüència del despreniment de terres del terraplé, que va provocar el tall de la CV-715 que es troba en una cota inferior. En l'actualitat solament és transitable un dels dos carrils de servei i en el cas de continuar els despreniments comportaria el tall total de vial, el tall de la CV-715 i uns danys molt superiors amb el consegüent augment del cost per a la seua posada en servei.

  Igualment, el Camí dels Clots, situat en la zona de l'Algar, al costat de la carretera CV-7531 que dóna accés a les Fonts de l'Algar, també ha patit importants corriments de terres que han de resoldre's com més prompte millor.

  L'arquitecte municipal ha redactat les corresponents memòries per a dur a terme les actuacions de reparació en els tres vials amb un pressupost que ascendiria a un total de 296.607,48 euros.

  L'alcalde de Callosa d'en Sarrià, Josep Saval, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Tècnics, Alfonso Puigcerver, han visitat aquest matí el carrer de Plataner per a comprovar els treballs provisionals que està realitzant la brigada de Serveis Tècnics municipal per a consolidar part del vial i evitar majors danys.

  Durant la visita el primer edil ha assenyalat que "a causa de l'elevat cost de les actuacions que s'han de realitzar, tant en aquest vial de la Urbanització Santa Clara, com en els altres dos camins, elevarem a Ple sol·licitar a la Diputació d'Alacant ajudes immediates per a la seua urgent reparació perquè hem d'evitar que els desperfectes s'agreugen i es multipliquen i tampoc desitgem haver de lamentar cap dany personal, ja que transitar per aquests vials és perillós".

  Per la seua banda, Alfonso Puigcerver ha incidit en la "urgència" d'intervenir en els tres vials. "Des de l'Ajuntament hem destinat 15.000 euros per a consolidar part del ferm en el carrer de Plataner, però és tan sols una actuació provisional perquè no podíem esperar més, no obstant açò, necessitem escometre un projecte integral que done una solució definitiva als veïns d'aquesta zona".

  Pujar