elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Callosa d'en Sarrià recapta propostes de gestió agrària per a prevenir incendis forestals

Callosa d'en Sarrià recapta propostes de gestió agrària per a prevenir incendis forestals
    MÉS FOTOS
    Callosa d'en Sarrià recapta propostes de gestió agrària per a prevenir incendis forestals - (foto 2)

    Dins de la campanya Stop Foc, aquest matí s'ha celebrat en l'Oficina Tècnica de Callosa d'en Sarrià una sessió participativa per a recaptar propostes de gestió agrària que previnguen incendis forestals en el territori valencià.

    Aquesta acció està promoguda per la Direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals dependent de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. En la sessió han participat representants del sector agrari i forestal com a agents mediambientals, responsables de cooperatives agràries i tècnics de Conselleria; així com l'alcalde de Callosa d'en Sarrià, Josep Saval, i autoritats municipals de pobles veïns com Confrides, Benimantell o Tàrbena. Així mateix, han participat alumnes de 1r del cicle formatiu de grau mitjà Aprofitament i Conservació del Medi Natural de l'Institut Rodolfo Llopis.

    Es tracta d'una campanya que consta de 18 sessions o tallers que se celebraran en zones estratègiques del territori valencià per a sensibilitzar al sector agrari de la importància de la prevenció com a ferramenta en la lluita contra els incendis forestals que tenen com a origen en molts casos la gestió agrícola. De fet, el factor humà està darrere del 72% dels incendis forestals originats durant el període 2006-2017 i, d'aquesta xifra, un 22% responen a l'ús del foc com a pràctica agrícola. D'ací la necessitat de conscienciar i sensibilitzar sobre aquest assumpte cercant alternatives a les cremes agrícoles.

    Després de desenvolupar-se diverses sessions informatives en altres municipis de la Comunitat, s'estan desenvolupant ara les sessions participatives que tenen com a objectiu afavorir el diàleg entre els principals actors del sector agrari i forestal per a posar en comú i dissenyar escenaris alternatius a la crema de restes de poda agrícoles. Una vegada es concloguen aquestes sessions participatives s'organitzaran sessions de tornada d'informació en les quals es traslladaran les propostes plantejades pels participants, basant-se en la realitat del territori.

    Pujar