18 de setembre de 2020 18/9/20

Callosa d'en Sarrià inaugura avui l'enllumenat de les festes de Moros i Cristians d'octubre

  • Els escuts de les filaes lluiran enguany en la carretera d’Altea i carrer Rafael Couchoud

  • Demà dissabte, com a preàmbul, se celebraran diversos actes lúdics i religiosos

Callosa d'en Sarrià es troba ja immersa en la preparació de les seues festes de Moros i Cristians, en honor a la Verge de les Injúries, quan falten tan sols dues setmanes per a l'inici oficial dels festejos. Així, com a marca la tradició, aquest vesprada s'inaugurarà l'enllumenat de festes. L'acte tindrà lloc a les 20.30 hores en la Plaça de les Quatre Carreteres, on es concentraran els càrrecs festers.

La regidora de Festes, Rosa Mari Savall, ha avançat que enguany l'enllumenat compta amb importants novetats que faran més vistoses, si cap, les festes de Callosa. Entre les més destacades ha assenyalat que enguany els escuts de les 19 filaes que té Callosa lluiran en els carrers on es concentren les kábiles com són la carretera d’Altea i carrer Rafael Couchoud. Els escuts porten lluminosos leds i s'han ordenat de forma alterna, igual que l'ordre de les desfilades, sent els primers els escuts dels càrrecs (les Capitanies, Pirates i Cordó, i les dues Banderes, Cavallers del Cid i Beduïns).

A més, s'estrena enguany el lluminós de la Plaça de les Quatre Carreteres que portarà el lema de ‘Callosa en Festes’ i l'escut de la localitat. Igualment l'escut de l'Associació de Moros i Cristians s'ha col·locat en la carretera d'Alcoi. Una altra de les novetats és que s'han instal·lat lluminosos en tots els accessos al poble anunciant que Callosa està en festes.

La regidora de Festes ha recordat que, com ja es va implantar l'any passat, tot l'enllumenat de festes és de leds per a aconseguir un major estalvi energètic. Així mateix, ha informat que per a aquestes festes s'ha millorat la instal·lació de l'estesa elèctrica garantint una major seguretat.

Després de la inauguració de l'enllumenat de festes, a les dotze de la nit se celebrarà el primer assaig dels balls de Moros i Cristians en la Plaça del Convent.

Els actes festius se succeiran el dissabte
El dissabte, a partir de les 11.00 hores, serà el torn dels festers més xicotets, ja que se celebrarà també en la Plaça del Convent la Gran Festa del Club del Festeret que es perllongarà fins a a la vesprada amb activitats infantils com karaoke, tallers de manualitats, castells inflables, jocs, cercaviles, ambaixada infantil i berenar.

Ja a la nit tindrà lloc ‘L'Aurora’, en la qual les diferents filaes es concentraran en les seues kábilas per a passar una agradable vetlada en companyia de les bandes de música.

Finalment, a les cinc de la matinada se celebrarà la tradicional ‘Matinera de la Divina Aurora’, la comitiva de la qual partirà de l'Església acompanyada de músics i cantaran per les diferents capelles de la localitat. El recorregut finalitzarà en la residència d'ancians, on es cantarà als majors.

Pujar