elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benitatxell i Teulada insten a evitar consums abusius aquest estiu encara que el subministrament està garantit

Benitatxell i Teulada insten a evitar consums abusius aquest estiu encara que el subministrament està garantit
  MÉS FOTOS
  Benitatxell i Teulada insten a evitar consums abusius aquest estiu encara que el subministrament està garantit - (foto 2)
  Benitatxell i Teulada insten a evitar consums abusius aquest estiu encara que el subministrament està garantit - (foto 3)

  L'alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia, junt amb Carlos Linares, alcalde de Teulada, i els responsables de Hidraqua, han presentat hui en roda de premsa la nova campanya de l'aigua 2017. La nova imatge, del prestigiós fotògraf valencià Luis Montolio, porta el lema "Sense aigua no hi ha vida, no hi ha verd, no hi ha blau. Cada gota importa". Es difondrà en xarxes socials, panells digitals i mupis. Ha sigut dissenyada amb la col·laboració del departament de Comunicació del Poble Nou de Benitatxell, a càrrec de Myra van ' t'Hoff.

  Encara que s'afronta l'estiu en millor situació que l'any passat i els dos alcaldes han garantit el subministrament, el Consorci d'Aigües Teulada el Poble Nou de Benitatxell junt amb Hidraqua, ha apostat fort per la conscienciació sobre l'ús responsable de l'aigua per mitjà d'aquesta campanya atractiva i fresca. Ambdós alcaldes han coincidit en que l'estiu del 2017 es presenta amb una perspectiva més positiva que en anys anteriors, però no per això cal abaixar la guàrdia. "La solució final passa per que les administracions supramunicipals aposten per un pla comarcal, però mentres no arribe eixa ajuda no ens podem quedar dormits i necessitem la col.laboració de tots" ha apuntat Carlos Linares. "El pas obligat és invertir en els nostres recursos, no podem esperar que aparega un mannà. Gràcies a eixe treball conjunt del Poble Nou de Benitatxell, Teulada i Hidraqua, en l'estiu del 2016 l'aigua va ser de qualitat inclús amb l'ocupació elevada i l'incendi. Enguany estem molt millor" ha remarcat Josep Femenia.

  La campanya, que es mantindrà al llarg de tot l'estiu, pretén donar a conéixer senzills consells que permeten estalviar grans quantitats d'aigua en la llar i el manteniment de jardins. Durant l'any 2016 Hidraqua va enviar més de 800 avisos per detecció de consums elevats. El consum de les vivendes del disseminat és aproximadament el triple del consum d'un abonat del nucli urbà, 88m3/año enfront de 264m3/años. Per tant, la campanya del 2017 insistix en el manteniment de les instal·lacions de reg i plantació de jardineria autòctona i resistent. Rocío Martín, responsable d'Operacions, ha recordat que "hi ha un telèfon d'avaries totalment gratuït perquè els ciutadans puguen informar de qualsevol avaria o incidència les 24 hores del dia, els 365 dies a l'any telefonant al 900 101 270".

  La iniciativa inclou la distribució de fullets informatius en quatre idiomes, campanyes educatives per a escolars i xarrades en instituts. Miguel Angel Pérez, cap d'Operacions ha comentat que "els fullets informatius proposen diverses formes d'estalviar aigua en tasques quotidianes, com per exemple rentar-se les dents amb l'aixeta oberta, que no ens adonem del malbaratament que suposen i que a més es noten en la factura".

  La campanya educativa inclou la representació teatral de "La Gota Viatjera". Es tracta d'un espectacle per a fomentar entre els escolars de primària la consciència sobre l'ús responsable de l'aigua.

   

   

  Pujar