elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benitatxell renova 355 fanals amb tecnologia LED

Benitatxell renova 355 fanals amb tecnologia LED
  • S'han invertit 149.907 euros gràcies a una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace)

  • A l'espera d'una quantiosa subvenció del IDAE per a renovar tot l'enllumenat públic del terme municipal i aconseguir un estalvi energètic del 62%

MÉS FOTOS
Benitatxell renova 355 fanals amb tecnologia LED - (foto 2)

Gràcies a una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell ha substituït un total de 355 fanals convencionals per lluminàries LED en diferents zones i urbanitzacions del municipi. S'han invertit 149.907 euros entre l’Ivace i el Consistori al 50% (cada entitat ha aportat 74.953,50 euros).

A falta d’instal·lar els últims fanals, les àrees on s'ha actuat són el nucli urbà, la carretera de Xàbia, el Camí de l’Assegador (accés nord a Cimera del Sol), la urbanització Villotel-Madroñal i Cumbre del Sol, concretament en les zones de Adelfas, Dalias, Girasoles i Magnolias.

Esta és una de les diverses actuacions en matèria d'enllumenat públic que s'han dut a terme ja en el municipi amb l'objectiu de millorar les deficiències històriques i, al mateix temps, continuar impulsant mesures d'estalvi i eficiència energètica.

En 2020 es va elaborar una auditoria energètica per a conéixer l'estat de tota la instal·lació elèctrica municipal i així poder optar a esta ajuda de l’Ivace i altres línies, com la subvenció a la Diputació d'Alacant per a instal·lar fanals solars en camins rurals. Al mateix temps, el mes de febrer passat es va incorporar la companyia adjudicatària del contracte de manteniment i conservació de les instal·lacions de l'enllumenat públic.

A l'espera d'una quantiosa subvenció per a renovar tot el municipi

Però l'actuació més important en esta matèria s'espera dur a terme pròximament amb el Programa DUS 5000 de l'Institut de la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE). I és que el passat mes de desembre de 2021, l'Ajuntament va sol·licitar una ajuda per a inversions a projectes singulars locals d'energia neta en el marc del Programa de Regeneració i Repte Demogràfic del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Concretament, la línia 4 de lluita contra la contaminació lumínica, enllumenat eficient i intel·ligent, Smart Rural i TIC.

Amb ella esperen poder rebre una quantiosa ajuda per a substituir la resta de les lluminàries del municipi amb tecnologia LED. Amb esta actuació quedaria renovat tot l'enllumenat públic del terme municipal i s'aconseguiria un estalvi energètic del 62%.

Pujar