elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benitatxell projecta tres noves pistes de pàdel i una zona verda de jocs en el poliesportiu municipal

Benitatxell projecta tres noves pistes de pàdel i una zona verda de jocs en el poliesportiu municipal
  • L'actuació, valorada en 256.103,55 euros, deixa espai per a construir en un futur un xicotet quiosc bar amb terrassa

MÉS FOTOS
Benitatxell projecta tres noves pistes de pàdel i una zona verda de jocs en el poliesportiu municipal - (foto 2)
Benitatxell projecta tres noves pistes de pàdel i una zona verda de jocs en el poliesportiu municipal - (foto 3)
Benitatxell projecta tres noves pistes de pàdel i una zona verda de jocs en el poliesportiu municipal - (foto 4)
Benitatxell projecta tres noves pistes de pàdel i una zona verda de jocs en el poliesportiu municipal - (foto 5)

L'Ajuntament de Benitatxell vol millorar el poliesportiu municipal de Les Fonts i la seua oferta esportiva. Després d'implantar xicotetes millores, entre altres, un nou pàrquing adjacent amb unes 40 places addicionals, un control d'accés automatitzat en la piscina i una nova sala multifuncional per a acollir classes de diferents disciplines esportives, ara va un pas més i pretén reorganitzar i embellir tota la zona esportiva.

Este nou projecte pretén, a través de la intervenció en dos àmbits concrets, complementar l'oferta d'usos esportius amb la instal·lació de tres noves pistes de pàdel, d'una banda, i per un altra, organitzar i dotar de major atractiu al poliesportiu municipal, complementant-lo amb zones d'estar, una zona de jocs infantils i un espai que albergarà en un futur un servei de quiosc bar amb terrassa.

Està valorat en 256.103,55 euros, dels quals 47.172,71 euros estan finançats per la fase 2 del Plan +Deporte de la Diputació d'Alacant. S'espera que la licitació isca en unes setmanes i que les obres comencen abans de finalitzar l'any. De nou, esta obra encaixa amb la pretensió de l'actual equip de govern d'embellir els espais públics i fer-los agradables i acollidors per a les persones.

La construcció de tres noves pistes de pàdel aconseguirà augmentar l'oferta d'este esport, la demanda del qual és cada vegada major en el municipi. Es situaran en una parcel·la confrontant que va adquirir fa uns mesos el consistori, situada darrere de l'edifici de vestuaris. A més de les pistes reglamentàries, s'ha dissenyat una sèrie d'espais d'estar combinats amb zones verdes, es col·locaran unes xicotetes graderies per a l'observació de partides i es deixarà buit per a muntar graderies temporals en cas de realitzar-se tornejos o activitats amb públic. Les pistes comptaran, així mateix, amb un accés exterior i una connexió interior, amb rampa i escales, amb la resta de les instal·lacions del poliesportiu.

La segona actuació central del projecte consisteix en la millora paisatgística de l'esplanada situada entre la piscina i el camp de futbol, que actualment s'utilitza com a zona de pas i aparcament reservat a persones amb mobilitat reduïda. Es pretén que esta zona constituïsca el nucli d'interacció social dels usuaris i usuàries del poliesportiu. En un primer moment servirà com a zona d'usos múltiples (joc, reunió, pícnic…) i per al gir de vehicles d'assistència mèdica. Però en un futur s'espera que albergue un xicotet quiosc bar amb zona de terrassa a l'aire lliure.

Adjacent a esta i en una posició central es trobarà la zona de jocs infantils, envoltada de zones d'estar verdes i amb bancs. Per a això, es dissenyarà una successió d'espais enjardinats amb vegetació arbustiva i arbratge que aportarà color i frescor, alhora que reduirà l'impacte visual de les pistes de pàdel.

Finalment, la intervenció contempla una xicoteta zona de graderies en la part pròxima als vestuaris i l'eliminació del tancament existent entre la zona de futbol i la resta de l'espai per a fer més fluida la circulació i reforçar la sensació de conjunt dins del complex poliesportiu.

Pujar