3 de desembre de 2020 3/12/20

Benitatxell culmina la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres autòctons

Benitatxell culmina la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres autòctons - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benitatxell culmina la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres autòctons - (foto 2)
  Benitatxell culmina la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres autòctons - (foto 3)
  Benitatxell culmina la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres autòctons - (foto 4)
  Benitatxell culmina la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres autòctons - (foto 5)
  Benitatxell culmina la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres autòctons - (foto 6)
  Benitatxell culmina la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres autòctons - (foto 7)
  Benitatxell culmina la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres autòctons - (foto 8)

  El Poble Nou de Benitatxell ha culminat la regeneració de l'antic abocador del Tossal Gross amb la plantació de 300 arbres d'espècies forestals autòctones com ara carrasques, garrofers, ginebres, romers i xiprers de Cartagena. 140 alumnes del CEIP Santa Maria Magdalena han realitzat la reforestació d'aquest vessant recuperat després d'anys de degradació per l'abocament de residus. El regidor d'Educació i Medi Ambient, Jorge Pascual, també ha participat en aquesta acció que forma part de la campanya del Dia de l'Arbre, que es commemora el pròxim 21 de març. "Volem que els xiquets i xiquetes, des de molt primerenca edat, agafen consciència que els arbres ens fan falta per a respirar i sàpiguen que si volen donar llarga vida al planeta han de cuidar la naturalesa. És important també fomentar la responsabilitat en les conductes individuals i la importància d'un desenvolupament de repoblació respectuós amb les espècies autòctones per a garantir la diversitat i la sostenibilitat de l'entorn," ha apuntat el regidor de Medi Ambient, Jorge Pascual.

  El Tossal Gros és una zona forestal del Poble Nou de Benitatxell visible des de gran part del terme municipal. Té un gran valor ambiental i paisatgístic i està envoltada de zones urbanitzades com la partida de "Les Fonts" i "Els Molins". Era una zona d'abocament incontrolat de residus que ara ha estat recuperada i posada en calos amb diverses actuacions, subvencionades amb 20.000 euros per la Diputació d'Alacant. Les actuacions es completaran amb la creació d'una àrea recreativa forestal i una ruta senderista.

   

  Pujar