elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benitatxell acull la presentació en primícia del llibre ‘Nits de tinta’ i la seua exposició fotogràfica

Benitatxell acull la presentació en primícia del llibre ‘Nits de tinta’ i la seua exposició fotogràfica
  • El divendres 24, Jake Abbott, l’artífex del projecte; alguns dels últims encesers i col·laboradors del llibre presentaran l’obra a les 20:00h al carrer La Pau

  • El dia anterior, dijous 23, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica permanent a la Biblioteca Municipal

MÉS FOTOS
Benitatxell acull la presentació en primícia del llibre ‘Nits de tinta’ i la seua exposició fotogràfica - (foto 2)

Després de més de 20 anys gestant-se entre càmeres i carrets, dies d’aventura en els penya-segats de la Marina i entrevistes als últims encesers, a la fi ix a la llum el llibre ‘Nits de tinta’, una obra fotogràfica que recupera la memòria de les pesqueres i els encesers.

El Poble Nou de Benitatxell, com a major col·laborador i coeditor, acollirà en primícia la seua presentació este divendres 24 de setembre, a les 20:00h, al carrer La Pau. En ella estarà present l’artífex d’este projecte multidisciplinari, Jake Abbott, i gran part dels rostres protagonistes. També intervindran alguns col·laboradors del llibre com Empar Ferrer, Miquel Almenara o Toni Barber; el president de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta(IECMA), Jaume Buigues, i l’alcalde i regidor de Cultura del Poble Nou de Benitatxell, Miguel Ángel García i Víctor Bisquert.

El llibre recopila desenes d’impressionants fotografies i posa rostre als agricultors que, penjats dels escarpats cingles, es jugaven la vida les nits més fredes de l’any per capturar sèpies o peixos de roca que complementaren els seus jornals sempre insuficients. I com no, és també un homenatge a les seues dones i mares, que passaven nits angoixoses sense dormir per la por a perdre un marit o un fill.

A més, com a avantsala a la presentació del llibre, el dijous a les 19:00h s’inaugurarà l’Espai Pesquera, l’exposició fotogràfica que romandrà permanentment a la Biblioteca Municipal. Esta mostra acull una selecció de fotografies cedides per Jake Abbott a l’Ajuntament. Algunes d’estes fotos, valorades en més de 10.000 euros, van estar exposades al Museu Marítim de Barcelona. Com a curiositat, l’exposició va ser visitada per importants personalitats com la parella formada per Shakira i Gerard Piqué.

Pujar