29 de setembre de 2020 29/9/20

Argüeso reclama a Ábalos “solucionar els accessos a enclavaments turístics importants a través de l'AP-7 de cara a la temporada estival”

Argüeso reclama a Ábalos “solucionar els accessos a enclavaments turístics importants a través de l'AP-7 de cara a la temporada estival” - (foto 1)
  • El senador de Ciutadans ha qüestionat hui en la comissió de Transports la situació de diferents obres que poden afectar en punts clau com Ondara o Xàbia

El senador de Ciutadans (Cs) per la Comunitat Valenciana, Emilio Argüeso, ha formulat diverses preguntes al ministre de Transports, José Luis Ábalos, en la Comissió que hui se celebra en la Cambra Alta, referents a les infraestructures i vies de transport de la Comunitat Valenciana, amb especial atenció a l'AP-7 “on hi ha importants deficiències i projectes a mig fer o sense executar al llarg dels 374 quilòmetres que van ser reconvertits en via gratuïta”. Ha reclamat al Govern “solucionar els accessos a enclavaments turístics importants de cara a la temporada estival”.

Argüeso ha criticat el mal estat de la connexió amb Ondara. “El Govern ha suprimit l'accés a l'eixida sud de la N-332 des de Dénia sense tindre prèviament un estudi de capacitat dels vials als quals afecta i sense cap previsió”, ha instat Argüeso a Ábalos.

El senador de Cs ha indicat que “ni tan sols s'han molestat a coordinar-se amb Conselleria per a senyalitzar en la CV-725 que ja no es pot utilitzar l'eixida sud a la N-332 que connectava amb aquest vial i que ara és necessari accedir a través del desviament del parc comercial d'Ondara”.

Argüeso ha afirmat que “tractant-se d'una eixida que dóna accés a enclavaments turístics de gran afluència no s'entén com no han projectat alternatives per a solucionar aquesta situació”, i ha afegit que “no té sentit que estiguem parlant constantment d'aconseguir reactivar el sector del turisme, tan necessari a Espanya i especialment a la Comunitat Valenciana i Alacant, però després ens trobem amb dificultats en qüestions bàsiques com són l'accés als principals enclavaments turístics de la nostra província”.

Argüeso ha plantejat a més la necessitat de treballar “per a solucionar els punts negres que desgraciadament existeixen a la Comunitat Valenciana” entre els quals es troba, entre altres, l'entorn de l'eixida de l'AP-7 a l'altura d'Ondara.

“Alguns dels casos més sagnants quant a retencions, punts negres, males comunicacions i infraestructures obsoletes, es troben en comarques com la Marina o La Safor i prova d'això és que, en carreteres secundàries de les províncies de València i Alacant, estan alguns dels 5 punts en què es concentra el major nombre de sinistres”, ha conclòs Emilio Argüeso.

Pujar