26 de maig de 2020 26/5/20

Alacant suma tres morts per covid-19 i frega el mig miler

Arxiu
Arxiu
  • En les últimes hores s'han confirmat dotze nous positius a la província

A Alacant han mort en les últimes hores tres persones a causa del coronavirus pel que la xifra total de morts a causa de la pandèmia frega el mig miler a la província, 494 exactament. Així es desprén de l'actualització de dades de la pandèmia que ha facilitat Sanitat aquest divendres a la vesprada.

Pel que respecta als nous casos, la província suma dotze en les últimes hores pel que el total de positius per PCR des que va esclatar la pandèmia és de 3.840. A aquests cal sumar els positius per test encara que Sanitat destaca que ara mateix només dues de cada deu casos estan actius en la Comunitat Valenciana. Així, 3.872 s'han curat ja Alacant.

De fet, ara mateix hi ha ingressades 77 persones a la província d'Alacant (sis menys que ahir), de les quals 19 estan en l'UCI. Respecte a l'evolució de la pandèmia en les residències de majors de la província, hi ha casos en 35 d'elles, de les quals set estan sota vigilància.

Evolució de la pandèmia en la Comunitat

La Comunitat Valenciana ha registrat en les últimes set defuncions més per coronavirus el que eleva la xifra de morts en la Comunitat fins a les 1.407. Cap d'aquestes últimes defuncions ha sigut a la província de Castelló, que no ha registrat tampoc cap nou positiu. Així es desprén de l'actualització de dades de la pandèmia que ha facilitat Sanitat aquest divendres a la vesprada.

Respecte a les defuncions, tres han sigut a Alacant (que suma 494 des que va començar la pandèmia) i quatre a València (701 en total). A més, s'han confirmat 35 nous casos: dotze a Alacant, 23 a València i cinc desplaçats (cap d'ells, com diem, ha sigut a Castelló). La Conselleria ha explicat que el nombre de pacients en les Unitats de Vigilància intensiva per coronavirus en la Comunitat Valenciana s'ha reduït un 50% en l'última setmana.

Hui dia, només hi ha 34 persones que requereixen aquestes cures en tota la Comunitat, 5 menys que en l'actualització d'aquest dijous. Per províncies: 4 a Castelló, 19 a Alacant i 11 a la província de València.

Per part seua, el nombre de malalts de coronavirus hospitalitzats també ha experimentat un descens del 40% en l'última setmana. En aquests moments hi ha 245 persones ingressades, 26 menys que ahir. Per províncies: 18 a Castelló, 77 a Alacant i 150 a la província de València.

Les altes a pacients amb coronavirus també segueixen en augment. S'han registrat 186 més des de l'última actualització, la qual cosa eleva a 10.709 el total de persones que s'han curat en la Comunitat: 1.418 a la província de Castelló, 3.872 en la d'Alacant i 5.414 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a desplaçats. Suposen ja el 70% del total de casos positius.

Quant a casos positius nous, des de l'actualització d'aquest dijous s'han detectat 35 nous casos a través de PCR que eleven a 11.021 el total de positius des que va començar la pandèmia.

Només dos de cada deu casos està actiu

De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 3.156, la qual cosa suposa només el 20,6%. El nombre d'altes de professionals sanitaris és de 2.119 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 578.

Així mateix, el nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 278.579 de les quals 187.257 han sigut a través de PCR i 91.322 a través de test ràpid.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar