27 de novembre de 2020 27/11/20

Alacant detecta major presència de joves d'Elx per a evitar les noves restriccions

Alacant detecta major presència de joves d'Elx per a evitar les noves restriccions - (foto 1)
  • Les noves normes d'Elx i d'Orihuela fan que els joves es desplacen a altres municipis on poden allargar la seua nit festiva, encara que no sense denúncies i intervencions policials

MÉS FOTOS
Alacant detecta major presència de joves d'Elx per a evitar les noves restriccions - (foto 2)
Alacant detecta major presència de joves d'Elx per a evitar les noves restriccions - (foto 3)
Alacant detecta major presència de joves d'Elx per a evitar les noves restriccions - (foto 4)
Alacant detecta major presència de joves d'Elx per a evitar les noves restriccions - (foto 5)
Alacant detecta major presència de joves d'Elx per a evitar les noves restriccions - (foto 6)
Alacant detecta major presència de joves d'Elx per a evitar les noves restriccions - (foto 7)
Alacant detecta major presència de joves d'Elx per a evitar les noves restriccions - (foto 8)

La Conselleria de Sanitat va aprovar divendres passat un conjunt de mesures restrictives que afectaven directament dos municipis de la província d'Alacant.

Elx i Orihuela havien augmentat considerablement el seu índex de propagació del virus i de contagis, per la qual cosa les restriccions afectaven majoritàriament la limitació d'aforaments en l'oci, en els restaurants, a les terrasses, en els horaris de tancament i en la prevenció d'aglomeracions en botellons.

En general, aquest primer cap de setmana de noves normes restrictives ha transcorregut dins dels paràmetres normals i els agents policials no han hagut de lamentar circumstàncies greus, encara que han sigut diverses les intervencions per desobediència.

Concretament a Elx, la Policia Local va sancionar a diverses persones que estaven fent botelló. En el terme il·licità van detectar també incompliments en els llocs d'oci sense respectar les mesures de seguretat.

Per aquest motiu, l'alcalde d'Elx, Carlos González, ha fet públic una crida a la responsabilitat individual perquè les restriccions es "puguen acabar prompte". El primer edil il·licità té clar que més del 75% dels contagis en el municipi que dirigeix s'han produït a través de l'àmbit social i familiar, per la qual cosa afirma que “no podem relaxar-nos enfront del virus, perquè fer-ho implica més contagis, mes hospitalitzats i mesures restrictives més dràstiques com les que s'estan adoptant en altres grans ciutats espanyoles i europees”

El cap de setmana ha deixat al voltant de 13 establiments denunciats per incomplir les normes establides i 44 botellons on els agents van haver d'intervindre per a dissoldre les aglomeracions que causaven.

Dissoldre grups de joves per festes clandestines i botellons ha sigut una de les accions més recurrents del primer cap de setmana, ja que els agents han detectat un augment de joves en el centre d'Alacant, a causa de les restriccions horàries i d'aforament a Elx i Orihuela, per la qual cosa busquen una alternativa en aquells municipis on puguen allargar la nit festiva.

Només durant la jornada del diumenge, van anar 70 les multes interposades per la Policia Local de la província d'Alacant, totes elles per incomplir les mesures de seguretat, les noves restriccions i per no portar correctament la màscara higiènica.

El dissabte es va tancar amb la dissolució de 6 botellons i les denúncies a 53 persones per incompliments varis.

El cap de setmana complet s'ha saldat amb un total de 123 denúncies per incompliments relacionats amb les normes de prevenció del COVID-19, però sobretot amb l'anàlisi que les restriccions a Elx i a Orihuela han provocat que els joves es desplacen fins als punts on no hi ha aqueix mateix límit horari ni d'aforament per a poder seguir la seua nit, encara que també opten molts per les aglomeracions en els botellons en la via pública, sent aquesta una de les intervencions més repetides durant el cap de setmana.

Pujar