17 de gener de 2021 17/1/21

Absolts els set acusador de planejar i executar l'assassinat de l'alcalde de Polop

Absolts els set acusador de planejar i executar l'assassinat de l'alcalde de Polop - (foto 1)
  • Alejandro Ponsoda va ser tirotejat a la porta del garatge de la seua casa per una o diverses persones proveïdes de dues pistoles

L'Audiència Provincial d'Alacant ha absolt als set acusats de planejar i executar l'assassinat del qual fóra alcalde de Polop de la Marina Alejandro Ponsoda a l'octubre de 2007.

La sentència, que ha sigut notificada aquest dilluns a les parts, recull el veredicte de no culpabilitat dictat per un jurat popular el passat 4 de febrer respecte dels delictes d'assassinat, en concurs amb un delicte d'atemptat, i tinença il·lícita d'armes.

La magistrada que presidia el tribunal del jurat ja va avançar llavors in voce la part dispositiva absolutòria. La sentència pot ser recorreguda ara davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Alejandro Ponsoda va ser tirotejat el 19 d'octubre de 2007 a la porta del garatge de la seua casa per una o diverses persones proveïdes de dues pistoles. Un d'aqueixos trets li va aconseguir el cap i li va causar la mort huit dies més tard, el 27 d'octubre, a l'Hospital General d'Alacant.

L'Audiència entén que no ha quedat acreditat que uns mesos abans del crim, durant l'estiu de 2007, el llavors regidor d'Urbanisme i tinent d'alcalde de Polop, J.C.G., es concertara amb altres tres acusats (un empresari local, S.R.G., i el gerent i l'amo d'un club d'alternació de Finestrat, A.A.G. i P.J.H.R., respectivament) per a posar fi a la vida del primer edil i ocupar així el seu lloc al capdavant de l'Alcaldia.

Tampoc ha quedat provat que aquests últims contactaren en diverses ocasions amb altres tres acusats (R.M.T., R.R. i R.F.) per a encarregar-los l'execució de l'assassinat. De la mateixa manera, no hi ha proves que R.M.T., R.R. i R.F. dispararen a la víctima.

Segons recull la sentència, el jurat va argumentar en el seu veredicte que no havia apreciat proves ni indicis que corroboraren les tesis acusatòries, “ja que l'única prova directa que podria incriminar als acusats és la testifical del testimoni protegit” i aquesta no resulta “suficient” per la seua “falta de credibilitat a causa de les diferents versions” oferides durant el procediment.

Així mateix, en opinió del jurat, no ha sigut corroborada l'autoria material del crim, al no existir “testimonis directes ni vestigis dels acusats en la zona” on van ocórrer els fets.

Pujar