elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Vull reconèixer la prudència i la responsabilitat dels meus veïns en implantar mesures en moments molt difícils com els que hem viscut”

“Vull reconèixer la prudència i la responsabilitat dels meus veïns en implantar mesures en moments molt difícils com els que hem viscut”
  • Entrevistem Maribel Albalat, alcaldessa de Paiporta, per fer un resum del 2021 i conèixer quins són els projectes de futur de la localitat

Paiporta ja està preparada per viure un Nadal amb una programació variada i pensada per gaudir totes les edats. Tallers, titelles, activitats d'animació lectora, el tradicional Trenet de Nadal per fomentar el comerç local, música, cultura o la visita dels Reis Mags protagonitzen l'agenda d'aquest Nadal.

A elperiodic.com hem entrevistat Maribel Albalat, alcaldessa de Paiporta, per fer un resum del 2021 i conèixer quins són els projectes de futur de la localitat.

A punt d'entrar el 2022, quin balanç fa aquest 2021?

Encara vivim en moments de molta incertesa i en això seguim, adaptant-nos constantment a aquesta pandèmia inèdita que estem vivint. Per mi, el balanç del 2021 és positiu, perquè la situació pandèmica ha millorat, encara que encara no estigui resolta, però estem millor i des de l'ajuntament ens hem anat adaptant a la situació i prenent totes les mesures necessàries per ajudar la ciutadania.

El cóvid ​​continua sent el tema central que acapara totes les notícies i per descomptat, segueix determinant les nostres accions, però penso que hem de ser prudents i optimistes, de cara al 2022.

Quins moments han estat els més destacats?

Destacaria totes les ajudades que s'han donat als sectors empresaris que estaven patint de manera directa, i per extensió les seves famílies, les conseqüències del cóvid. També posaria en valor sobretot la responsabilitat de la població de la població davant del que estàvem vivint.

Paiporta, igual que totes les poblacions s'ha vist afectada pel còvid però hem tingut una incidència menor que a altres ciutats del nostre entorn. Així que vull reconèixer la prudència i la responsabilitat dels meus veïns, en implantar les mesures en moments molt difícils com els que hem viscut.

D'altra banda, m'agradaria destacar que a partir del 30 de juny vaig poder entrar com a alcaldessa de Paiporta i per a mi és una gran satisfacció, una gran responsabilitat i ho porto amb molt d'orgull.

I els més difícils?

Per nosaltres va ser l'onada de gener i febrer, que en el cas de Paiporta i tot el nostre entorn, va ser la més perjudicial i la que va tenir més incidència. Moments molt difícils per ser inèdits i per la incertesa que generen.

I en general, quin és el resum de dos anys i mig de legislatura?

Hem d'estar orgullosos perquè hem vivit el que pensàvem que no viuríem mai, situacions gairebé de pel·lícula, però vist el que hem vist al final hem sabut reaccionar i la gent s'ha mostrat molt solidària des del principi i amb molta responsabilitat.

Jo crec que nosaltres des de la gestió hem hagut de fomentar la creativitat i anar-nos adaptant a la situació, i crec malgrat tot hem d'estar satisfets de com ho hem afrontat.

El cóvid ​​ha estat molt present des del març del 2020, quines mesures han adoptat en relació amb aquest assumpte i com els ha afectat a la seua feina diària?

La línia de treball que hem seguit des del minut u és seguir sempre totes les indicacions i la normativa vigent a cada moment i anar-nos adaptant. El que es va fer a la nostra comarca és crear una taula de diàleg on tots els municipis a hores d'ara tan complicats posàvem sobre la taula les nostres inquietuds i d'alguna manera intentàvem arribar a consensos per donar tranquil·litat a la ciutadania i això ha estat molt positiu.

Sempre ha primat la seguretat dels nostres veïns i si d'alguna cosa ens ha servit aquesta pandèmia ha estat per adonar-nos del que ens calen els petons, les abraçades i compartir moments. Aleshores aquelles activitats que es podien fer amb total seguretat les hem mantingut perquè la ciutadania així ens ho demanava, per exemple, les activitats de cultura.

Quins projectes espera posar en marxa en aquests propers dos anys?

Jo destacaria la inversió en educació. Ara mateix s'estan acabant dos projectes molt importants de seguretat i els que es materialitzaran el 2022 són les inversions als centres educatius.

Tenim tres projectes del pla Edificant en marxa, el primer que és una rehabilitació integral estarà acabat abans que s'acabi aquest curs escolar i els altres dos que són dos centres nous estan molt avançats. Els equips docents dels centres són molt importants, però també ho és la qualitat de les infraestructures, i hi estem, tot pels nostres nens i nenes perquè tinguin unes bones instal·lacions i puguin garantir la seva educació.

Recentment s'ha engegat la campanya Paiporta Opina, què li transmeten els veïns de la localitat, quina demanda és la que es repeteix més?

És aviat per fer una anàlisi perquè acabem de començar i ens queden moltes places per visitar. Aquesta és una campanya que es desenvolupa a peu de carrer i es vol acostar a tots els barris de Paiporta.

El que sí que puc avançar és que la resposta de la ciutadania és positiva, perquè el que volen és transmetre quines són les seves inquietuds. El primer dia que sortim a la calç

us recollim més de 200 escrits i cal analitzar-los. A la gent li agrada aquesta campanya, que estiguem accessibles des de la nostra responsabilitat, jo com a alcaldessa i amb l'equip de govern.

Torna la màgia del Nadal amb una programació molt variada i completa, què podran trobar els visitants i veïns de Paiporta durant aquestes setmanes?

El primer que vull dir és que s'ha programat amb totes les mesures de seguretat i esperem poder-ho desenvolupar com està previst, però sempre pendents de l'evolució de la pandèmia.

Tenim activitats per a tots els públics, tenim xocolatada i jocs per als nens, activitats a l'auditori, que tenim gairebé totes les entrades esgotades, la Sant Silvestre tradicional el dia 29, la visita del carter reial i la cavalcada de reis, el trenet de Nadal per poder fomentar el comerç local, ja que els que facin les seves compres al comerç de Paiporta tindran un tiquet gratuït per pujar al tren.

I destacar que hem pogut portar un pessebre de Playmobil aquest any i ha agradat molt a la gent. Hem fet una programació variada perquè la gent necessita eixir i compartir temps en família.

Una activitat solidària com és la Sant Silvestre, quines són les previsions per a aquest any?

La gent s'està inscrivint i és molt important perquè hi ha gent que s'hi apunta, encara que després no hi vagi perquè és una activitat solidària la recaptació de la qual va destinada a Càritas i Creu Roja, i la seva aportació és important. Amb aquest tipus d´esdeveniments demostrem que Paiporta és un poble solidari.

Per a algú que no conegui Paiporta, què fa especial la seua localitat?

És un municipi molt cohesionat, tenim tots els serveis, estem molt a prop de la capital, però mantenim aquesta essència de poble ia mi el que em diu la gent que darrerament s'ha vingut aquí a viure és que estan molt a gust i que ja no se'n van. És un poble molt tranquil i amb moltes activitats molt familiar.

Finalment, us agradaria incloure una felicitació nadalenca?

M'agradaria dirigir-me a tota la població paiportina i desitjar-vos unes bones festes, que l'any que ve sigui millor que aquest i puguem passar unes festes amb la nostra família i amics amb total seguretat, ho necessitem i espero i desitjo que així sigui.

Pujar