elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UPCCA de Paiporta se suma a la campanya de prevenció del consum d'alcohol

La UPCCA de Paiporta se suma a la campanya de prevenció del consum d'alcohol
  • Amb el lema 'Amb l'alcohol, manteniu les distàncies', la iniciativa alerta del perill de la ingesta en temps de la Covid-19 quan s'acosta el Dia Nacional Sense Alcohol

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Paiporta s'ha sumat a la campanya 'Amb l'acohol, manteniu les distàncies', coordinada per totes les unitats de prevenció de la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració del Dia Nacional Sense Alcohol, aquest 15 de novembre. La campanya es difondrà a través de les xarxes socials i posa l'accent sobre el perill afegit de la ingesta durant la pandèmia.

Els cartells es faran públics entre el 12 i el 15 de novembre, i contenen desmentits sobre alguns dels mites relacionats amb el consum d’alcohol i la Covid-19. Durant la pandèmia, s’han generat informacions errònies en relació amb el seu consum i el virus, com que l'alcohol pot protegir del contagi, que ajuda a afrontar millor la situació o que és una opció vàlida per a desconnectar i relacionar-se.

La UPCCA de Paiporta és un servei adscrit a la Regidoria de Sanitat i Salut, creat al 2017, que té com l'objectiu principal de promoure conductes saludables i combatre les diferents addiccions en totes les franges d'edat, amb accions específiques en coordinació amb els centres educatius però també amb actes oberts a la ciutadania en general.

Si bé les UPCCA treballen amb especial èmfasi amb la població adolescent, per a prevenir la iniciació al consum o abús de substàncies, els missatges de la campanya estan dirigits a la societat en conjunt, ja que el consum d’alcohol està estés i normalitzat entre la població adulta.

Amb el Dia Nacional Sense Alcohol es pretén conscienciar sobre els danys físics i psicològics que produeix aquesta substància a l'organisme.

L'alcohol és responsable de tres milions de morts cada any a escala mundial, i és la droga més consumida en els últims 12 mesos entre els estudiants de secundària, segons l’enquesta ESTUDES 2018-2019, realitzada a escala estatal.

Les UPCCA de la Comunitat Valenciana, que treballen al llarg de tot l’any aquest problema, s’han unit per a treballar de forma conjunta el missatge i donar-li una major visibilitat amb motiu d’aquest dia. La prevenció del consum abusiu d'alcohol és una tasca de la societat en conjunt i la conscienciació col·lectiva en aquests moments de pandèmia adquireix més rellevància que mai.

Pujar