elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Taller sobre el sòl pelvià de la Regidoria d’Igualtat de Paiporta

Taller sobre el sòl pelvià de la Regidoria d’Igualtat de Paiporta
  • L’activitat s’emmarca dins de la programació pel 25N, Dia per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, que es tancarà el dia 15 amb altre taller sobre menopausa

MÉS FOTOS
Taller sobre el sòl pelvià de la Regidoria d’Igualtat de Paiporta - (foto 2)
Taller sobre el sòl pelvià de la Regidoria d’Igualtat de Paiporta - (foto 3)
Taller sobre el sòl pelvià de la Regidoria d’Igualtat de Paiporta - (foto 4)

L’Espai Paiporta Conviu ha acollit aquest divendres un taller de salut amb perspectiva de gènere baix el títol ‘Sòl pelvià, el gran oblidat’, que ha abordat la problemàtica específica de les dones al llarg de la seua vida amb aquesta part del seu cos. L’activitat s’emmarcava dins de la programació de la Regidoria d’Igualtat amb motiu del 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones.

El sòl pelvià de les dones pateix al llarg de la seua vida una sèrie de problemàtiques específiques del gènere derivades d’esdeveniments com els parts però, al mateix temps, és un dels grans desconeguts en la seua dimensió anatòmica. El resultat són problemes de salut sovint invisibilitzats com incontinències o molèsties en les relacions sexuals, entre d’altres, que no sempre s’aborden amb efectivitat i es donen com a normals.

El taller tenia l’objectiu de fer conscients les dones que, amb una cura adient i la pràctica d’alguns exercicis senzills que es poden realitzar a casa, es poden evitar aquests problemes. Ha impartit la formació la fisioterapeuta especialista en sòl pelvià Lucía Berti, i totes les places disponibles per a l’activitat s’han exhaurit.

Per a la regidora d’Igualtat de Paiporta, Esther Coronado, «és necessari visibilitzar les cures específiques per a les dones, ja que molt sovint són ignorades per la investigació científica, que no sol tindre en compte la perspectiva de gènere a l’hora de buscar solucions a malalties típicament femenines».

La programació pel 25N a Paiporta es tancarà el pròxim dia 15 de desembre, amb un nou taller de salut amb perspectiva de gènere, en aquest cas, sobre menopausa, baix el títol ‘Menopausa, el poder de renàixer’. Per a participar-hi, cal formalitzar la inscripció prèvia a través del web paiporta..es/25N. Els tallers de salut per a tenir cura de problemes de salut específics de dones tindran continuïtat al llarg de tot el 2022.

Pujar