elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’incrementen exponencialment els tràmits telemàtics en l’Ajuntament de Paiporta

S’incrementen exponencialment els tràmits telemàtics en l’Ajuntament de Paiporta
  • Aquest augment possibilita a l’Oficina UNICA centrar-se en l’atenció a les persones més necessitades i vulnerables

MÉS FOTOS
S’incrementen exponencialment els tràmits telemàtics en l’Ajuntament de Paiporta - (foto 2)

L’Oficina UNICA de l’Ajuntament de Paiporta s’està adaptant a la nova realitat digital i a les noves situacions i demandes de la ciutadania que, amb l’arribada de la pandèmia, ha accelerat i accentuat els nous usos i necessitats d’aquest servei municipal.

Així doncs, gràcies al clar augment dels tràmits en línia, amb l’ús del sistema cl@ve i el certificat digital, el servei de l’UNICA reorientarà  l’atenció presencial especialment cap a la població més vulnerable,  és a dir, gent no familiaritzada amb la tecnologia, sense recursos, d’edat avançada, etc.

“Amb l’inici de la pandèmia i del confinament començarem a experimentar un gran creixement en les sol·licituds del certificat digital per poder operar telemàticament. Ara, mesos després, hem comprovat com es consolida entre la població aquesta manera d’operar, la qual cosa ens permet centrar-nos a fer un vertader servei públic i atendre a les persones que més ho necessiten”, ha manifestat la regidora d’Innovació, Mª Jesús López.

De fet, les sol·licituds de certificats digitals en el que portem de 2021 arriben a les 1333, superant les 1326 sol·licituds de tot 2018. En 2020 es va assolir la xifra més alta des que es tenen registres, amb 2713 peticions. Aquestes dades es reflecteixen en l’augment dels tràmits en línia d’algunes àrees com Urbanisme o cementeris, que tradicionalment es realitzaven en paper, de manera presencial. Ara, dels 171 tràmits realitzats en cementeris des de principi d’any, o dels 808 d’Urbanisme, majoritàriament són telemàtics.

Enfront d’aquest canvi de tendència, el personal treballador d’UNICA continua formant-se per poder atendre altre tipus de tràmits d’àrees com ara Benestar Social, Sanitat o Ocupació. Tràmits simples i senzills  que agilitzaran i dinamitzaran el dia a dia del consistori. “L’UNICA ha d’adaptar-se a les noves circumstàncies i establir sinergies i dinàmiques de treball col·laboratiu amb el personal d’altres àrees, nodrint-se uns i altres d’aquestes dinàmiques”, ha explicat la regidora d’Innovació, Mª Jesús López.

La relació amb la ciutadania constitueix la peça fonamental de l’activitat de l’Administració Pública. Per això, amb la creixent incorporació de les noves tecnologies a la seua dinàmica de treball, impulsada per l’esclat de la pandèmia, l’objectiu de l’administració local ha de ser la unificació i atenció integral com si es tractara d’una única entitat.

D’altra banda, l’atenció presencial en UNICA continua sent amb cita prèvia, disponible a través de l’enllaç paiporta.es/cita-previa o el telèfon 627 200 971.

Pujar