elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reunió de coordinació entre el Centre de Salut i l’Ajuntament de Paiporta pel coronavirus Covid-19

Reunió de coordinació entre el Centre de Salut i l’Ajuntament de Paiporta pel coronavirus Covid-19
  • L'alcaldessa, Isabel Martín, el regidor de Benestar Social, Rafa Gadea i el coordinador del centre avaluen els tres primers mesos de la pandèmia a la localitat

La bona coordinació entre el Centre de Salut i l'Ajuntament de Paiporta, l'actuació primerenca en les mesures de contenció conjuntes i el comportament responsable de la ciutadania han sigut les claus de la bona situació sanitària de Paiporta després dels tres primers mesos de pandèmia del coronavirus Covid-19. Aquestes són les principals conclusions de la reunió de coordinació i avaluació celebrada a l'Ajuntament, amb la participació de l'alcaldessa, Isabel Martín, el regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut, Rafa Gadea, i el coordinador del Centre de Salut, Juan Carlos Beguer.

Isabel Martín ha destacat al finalitzar la trobada com “la comunicació entre la Regidoria de Benestar Social i el Centre de Salut ha sigut fluïda des del primer moment, amb mesures conjuntes, col·laboració estreta a tots els nivells, i suport a les mesures de contenció proposades pel personal especialista de cara a previndre possibles contagis”.

Malgrat tot, la dirigent paiportina ha insistit en que “no podem baixar la guàrdia, encara estem en plena desescalada i cal pegar passos endavant ferms i segurs, i no anar enrere”. Per això, ha animat a la ciutadania a “seguir en tot moment els consells de les autoritats sanitàries, mantindre la distància física, tindre cura de la higiene de mans i utilitzar la mascareta”.

El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, ha agraït "la bona coordinació amb el Centre de Salut" i ha mantingut la "voluntat de seguir col·laborant amb totes aquelles necessitats que puguem satisfer des de l'Ajuntament". Gadea ha destacat com han funcionat iniciatives com la de repartiment de 'Medicaments a casa', amb la col·laboració de voluntariat de Creu Roja, l'efectivitat de la comunicació de les decisions del Centre de Salut a través del ban municipal amb megafonia a més dels canals de comunicació habituals en xarxes socials, i la coordinació a l'hora d'atendre aquelles persones vulnerables en els moments de confinament més estricte. "Hem fet un gran treball en equip i hem de continuar en aquesta línia", ha conclòs el regidor.

El coordinador del Centre de Salut, Juan Carlos Beguer, ha valorat que "la comunicació i la coordinació han sigut molt bones, hem sentit el suport de l’Ajuntament des del moment inicial de la pandèmia”. Sobre la situació sanitària general de la localitat, Beguer ha afegit que, “com en tota la Comunitat Valenciana, la incidència del virus s’està reduint, però no podem baixar la guàrdia”.

Segons les dades oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Paiporta registra actualment 35 casos positius de coronavirus Covid-19, amb 5 altes en l'última setmana. Tres persones de Paiporta han perdut la vida a causa de la malaltia des de l'inici de la pandèmia.

Pujar