elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Protecció Civil es bolca amb la població paiportina durant la crisi sanitària provocada pel coronavirus

Protecció Civil es bolca amb la població paiportina durant la crisi sanitària provocada pel coronavirus
  • El personal voluntari que forma Protecció Civil de Paiporta està resultant especialment essencial durant aquests dies de confinament, a causa del coronavirus Covid-19, per a fer tasques bàsiques i molt necessàries en matèria sanitària

MÉS FOTOS
Protecció Civil es bolca amb la població paiportina durant la crisi sanitària provocada pel coronavirus - (foto 2)
Protecció Civil es bolca amb la població paiportina durant la crisi sanitària provocada pel coronavirus - (foto 3)
Protecció Civil es bolca amb la població paiportina durant la crisi sanitària provocada pel coronavirus - (foto 4)

Una de les seues principals labors se centra en el repartiment de màscares i altre material sanitari, transport i trasllat als llocs als quals són necessaris. Llocs com a residències de majors, ambulatoris, hospitals o àrees municipals que atenen la població més necessitada, com a Benestar Social, reben aquest material gràcies a aquest cos de voluntariat. De la mateixa manera, acudeixen a domicilis per a fer trasllats a l'ambulatori de persones que no es poden desplaçar o, al revés, per a facilitar al personal mèdic l'atenció domiciliària.

“Al llarg de la jornada no cessa la seua activitat, es desplacen d'un punt a un altre del municipi, fins i tot a València, per a atendre les necessitats i urgències que està generant aquesta situació sanitària. La seua labor de gestió de logística i transport està resultant fonamental aquests dies”, afirma Vicent Císcar, regidor d'Interior.

També estan resultant essencials per a canalitzar la solidaritat i la col·laboració de molts paiportins i paiportines, que confeccionen màscares o pantalles protectores contra el Covid-19, i que precisament gràcies als membres de Protecció Civil poden arribar al seu lloc de destinació.

Una altra mostra de com aquesta nova situació està despertant la solidaritat paiportina és el lliurament per part de la Falla Sant Antoni de 150 rams de clavells, que no van poder utilitzar-se en l'ofrena a la Verge del dia 18 de març, a personal sanitari de l'Hospital Dr. Peset. Protecció Civil s'encarregava de fer-los arribar fins al centre hospitalari.

Així mateix, la col·laboració de Protecció Civil està permetent donar continuïtat a algun dels tallers municipals del programa d'Envelliment Actiu. El taller de memòria, per exemple, s'està desenvolupant gràcies al trasllat de les fixes i el material fins als domicilis dels seus participants. També estan ajudant als membres d’Aldis, portant fins als seus domicilis fitxes i tasques perquè puguen seguir amb les seues activitats.

El personal que es troba realitzant aquestes labors compta amb màscares, guants i sabó per a garantir el desenvolupament del seu treball amb seguretat i evitar contagis per coronavirus Covid-19. “Protecció Civil sempre ha mostrat la seua bona disposició i col·laboració davant qualsevol esdeveniment o situació en què resulten necessaris, així que no és d'estranyar que estiguen sent especialment fonamentals durant aquest període de confinament. Tota la població paiportina li deu el seu agraïment i des del consistori compten amb tot el nostre suport i mitjans de protecció quant a mesures higièniques i sanitàries”, concloïa el regidor.

Pujar