22 d’octubre de 2019 22/10/19

El programa d'educació emocional conclourà amb una exposició fotogràfica al Museu de la Rajoleria

El programa d'educació emocional conclourà amb una exposició fotogràfica al Museu de la Rajoleria - (foto 1)

  El programa d'educació emocional encetat enguany per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Paiporta conclourà amb una exposició fotogràfica a càrrec dels usuaris i les usuàries d'aquest programa al Museu de la Rajoleria de la localitat. Sota el títol 'Espais Emocionals Positius' del municipi, l'alumnat que ha desenvolupat els programes mostrarà els llocs del poble que li pareixen més agradables en el seu dia a dia.

  Aquest programa d'educació emocional, portat a terme per l'Associació Sura Escola de Segona Oportunitat amb la col·laboració de la regidoria d'Educació i dirigit a l'alumnat de Primària, ha ajudat a 30 xiquets i xiquets amb dificultats acadèmiques, socials o econòmiques a millorar aspectes com l'autoestima, la gestió de les emocions i, per extensió, les seues habilitats socials i el rendiment acadèmic. Aquest servei s'ha posat en marxa enguany des de la regidoria d'Educació i està sufragat al 100% per l'Ajuntament.

  El programa conté dues vessants. D'una banda, des de l'activitat denominada 'Eines per a la vida' es treballa l'afectivitat positiva a partir d'experiències d'èxit des del punt de vista de les intel·ligències múltiples. Així mateix, s'ensenya a l'alumnat beneficiari, derivat pel gabinet psicopedagògic de la regidoria i els centres escolars de Primària, estratègies per a aconseguir una adequada autoestima i una bona resolució de conflictes, així com la regulació de les emocions i sentiments.

  D'altra banda, des de l'Associació Sura porten a terme el programa 'Acompanyament Escolar', a través del qual s'ofereix un reforç per a l'alumnat que ho necessita, especialment, en matèries anomenades instrumentals. L'objectiu és atendre les dificultats d'aprenentatge i desfasament curricular d'aquells i aquelles joves amb pocs recursos sociofamiliars i econòmics per a afrontar de manera autònoma i positiva els últims tres cursos de Primària.

  Com a treball de final de curs, els i les usuàries exposaran les fotografies dels 'Espais Emocionals Positius' de Paiporta el dijous 29 de juny a la Sala de Lectura del Museu de la Rajoleria, a les 18.00 hores. Al mateix temps, se celebrarà una festa amb l'actuació del grup de rap Harlem Park. L'acte comptarà també amb la participació de l'alumnat del Centre de Dia Perfieria d'Hosteleria, que oferirà una barra de cocteleria sense alcohol i canapés.
  El regidor d'Educació, Toni Torreño, ha afirmat que "l'aposta per l'educació de qualitat és un pilar fonamental" per al govern de Paiporta i "per això, donem suport a aquests programes tan necessaris per a determinades famílies que tenen dificultats socials o econòmiques". Torreño ha afegit que "a més de la inversió material en manteniment d'escoles que realitza l'Ajuntament, que s'ha multiplicat per 10 en dos anys, és necessari també invertir per a pal·liar el fracàs escolar en famílies de risc".

   

  ocultar
  El programa d'educació emocional conclourà amb una exposició fotogràfica al Museu de la Rajoleria
  Pujar