elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta

Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta
  • En el registre s'han aprehés transformadors d'alta potència, llums, màquines d'aire condicionat i 721 plantes

La Guàrdia Civil de València ha detingut a 5 integrants d'un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana a gran escala per a la seua posterior venda en el mercat internacional.

L'operació va començar quan el mes de març passat els agents van rebre una informació d'un possible muntatge d'una plantació de marihuana en un habitatge de la localitat de Paiporta (València). Després de realitzar les primeres indagacions es va poder comprovar que l'instal·lador de material, que sol ser utilitzat per a la instal·lació de plantacions, treballava sense estar donat d'alta en la Seguretat Social. Això, sumat a la forta olor de marihuana que es desprenia de l'habitatge, va fer que els agents de la Guàrdia Civil continuaren amb la investigació.

Durant aquesta, els agents van poder observar com es desmuntava la instal·lació existent en aquest habitatge de la localitat i se situava en una nau de grans dimensions en la localitat de Beniparrell (València).

Va ser així com es va poder identificar als integrants d'un grup criminal dedicat al cultiu de cànnabis a gran escala per a la seua posterior venda en el mercat internacional. Aquesta nau estava sempre custodiada per 2 persones d'origen albanés i, altres 2 persones de la mateixa nacionalitat, eren els encarregats de traslladar queviures i elements necessaris per al cultiu (fertilitzants, abonaments…).

El líder del grup criminal és un home de nacionalitat italiana amb domicili a Itàlia, qui s'encarregava de buscar l'allotjament per a les persones que es traslladaven a Espanya des dels països de l'est, així com efectuar els contractes de lloguer d'aquests habitatges o naus en els quals s'instal·laven els cultius.

En aquests fets va participar un home, de 43 anys i de nacionalitat espanyola, qui era l'encarregat de la instal·lació dels transformadors, llums, ventiladors, aires condicionats i d'efectuar el subministrament de corrent elèctric de manera il·legal. Per a això, es va efectuar un túnel que eixia de la nau i circulava per davall de l'asfaltat del carrer, permetent així no ser descoberts, al no posseir instal·lacions externes cridaneres.

Després de l'autorització judicial s'efectue un registre en la citada nau, en el qual es va trobar: 248 transformadors d'alta potència, 72 llums, 7 màquines d'aire condicionat, 44 ventiladors, 1 vehicle, 1400 euros en efectiu i 721 plantes de marihuana amb un pes de més de 18 quilograms.

Entre els mesos de juliol i setembre es va procedir a la detenció de 5 homes: 3 de nacionalitat albanesa, de 22, 23 i 26 anys; 1 de la República Txeca, de 26 anys i, finalment, 1 espanyol de 43 anys. 4 dels detinguts ja es troben a la presó preventiva. Respecte al líder de l'organització, s'estan realitzant gestions per a la seua localització en territori italià.

Als detinguts se'ls investiguen pels següents delictes: contra la salut pública, de pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Picassent. S'ha decretat l'ingrés a la presó de 4 dels detinguts.

MÉS FOTOS
Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta - (foto 2)
Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta - (foto 3)
Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta - (foto 4)
Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta - (foto 5)
Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta - (foto 6)
Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta - (foto 7)
Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta - (foto 8)
Presó preventiva per a quatre persones que cultivaven marihuana a gran escala a Paiporta - (foto 9)
Pujar