elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Policia Local de Paiporta intensifica la vigilància en el compliment de les normes de mobilitat davant l'anunci de pròrroga de la fase 0

Policia Local de Paiporta intensifica la vigilància en el compliment de les normes de mobilitat davant l'anunci de pròrroga de la fase 0
  • Patrulles d'agents alerten a la població sobre les actituds i accions no permeses en la fase 0, conscienciant sobre els riscos que comporta l'incompliment d'aquestes mesures

MÉS FOTOS
Policia Local de Paiporta intensifica la vigilància en el compliment de les normes de mobilitat davant l'anunci de pròrroga de la fase 0 - (foto 2)
Policia Local de Paiporta intensifica la vigilància en el compliment de les normes de mobilitat davant l'anunci de pròrroga de la fase 0 - (foto 3)
Policia Local de Paiporta intensifica la vigilància en el compliment de les normes de mobilitat davant l'anunci de pròrroga de la fase 0 - (foto 4)
Policia Local de Paiporta intensifica la vigilància en el compliment de les normes de mobilitat davant l'anunci de pròrroga de la fase 0 - (foto 5)

La Policia Local de Paiporta ha rebut en els últims dies telefonades i reclamacions ciutadanes davant un lleuger augment de les actituds i conductes que infringeixen les mesures de mobilitat de l'actual estat d'alarma per part de certs segments de la població.

En aquest sentit, i per a extremar el compliment dels horaris i condicions d’eixida, la Policia ha intensificat els controls i la vigilància en els punts més sensibles del municipi. Patrulles d'agents, a més de denunciar als qui incompleixen les normes en vigor i que demostren una actitud insolidària cap a la resta de la població, informen i alerten a la població sobre els riscos que suposa no seguir els horaris i mesures permeses en les sortides, especialment per a la població més vulnerable.

El regidor d'Interior, Vicent Císcar, ha recordat que seguim en la fase 0 de la desescalada, que es prorrogarà quinze dies més. "Entenem la inquietud i certa incertesa de la població davant aquesta pròrroga. Per això ara hem de ser encara més responsables i seguir totes les indicacions que ens marquen les autoritats. És l'única manera en què podrem avançar en aquesta desescalada".

Així mateix, els agents també atenen les consultes i dubtes de la població de Paiporta, informant sobre franges d'edat, horaris de mobilitat permés i normes per a les sortides del domicili. Policia Local recorda que els passejos autoritzats amb menors han de realitzar-se entre les 12 i les 19 hores, seguint la regla dels 4 uns, és a dir, un passeig al dia, acompanyats de només un adult, al llarg d'una hora màxim i a una distància màxima d'un quilòmetre respecte al domicili.

Les eixides d'adults, a partir de 14 anys, per a fer passejos i fer esport han de realitzar-se entre les 6 i les 10 hores del matí o entre les 20 i 23 hores de la vesprada, tan sols una vegada al dia. En el cas de l'exercici físic, s'ha de realitzar de manera individual, dins del municipi i guardant estrictament la distància de seguretat. Els passejos, per la seua part, poden donar-se acompanyats d'una persona convivent i a no més d'un quilòmetre de distància del domicili. Finalment, les persones majors de 70 anys o dependents amb un cuidador, poden sortir de 10 a 12 hores del matí i de 19 a 20 hores de la vesprada.

Es recomana en tots els casos l'ús de mascareta i no es podrà sortir si la persona mostra símptomes o està en quarantena. "Algunes escenes que estem observant aquests dies al carrer no estan permeses. No es pot quedar per a fer esport en grup ni tampoc organitzar quedades en la via pública. Demanem precaució i prudència a totes i tots per protegir als demés", ha conclòs l'edil.

Pujar