19 d’octubre de 2019 19/10/19

La Policia Local de Paiporta es forma en mediació de conflictes

La Policia Local de Paiporta es forma en mediació de conflictes - (foto 1)

  La Policia Local de Paiporta es forma els últims dies en tasques de mediació de conflictes. Aquest curs es perllongarà durant tota aquesta setmana per a un dels torns, i es reproduirà pròximament per a que tota la plantilla adquirisca coneixements en mediació.

  L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Marín, la regidora de Policia, Beatriz Jiménez, i el nou intendent de la Policia Local, varen assistir a la primera jornada del curs, portat a terme a l'aula polivalent del Mercat Municipal, on varen agrair la predisposició del cos policial i l'ajuda de la Policia Local de Vila-real, que imparteix la formació i és un referent en aquest tipus de tècniques.

  La mediació és un conjunt de tècniques i coneixements que tenen com a objectiu evitar que els conflictes que puguen sorgir entre el veïnat acaben en denúncies i arriben a instàncies judicials. La idea consisteix en establir un diàleg entre les parts en conflicte per tal que arriben a un enteniment i una sèrie de mesures acordades, i per a que ambdues parts queden satisfetes amb la resolució.

  En aquest sentit, "el que pretenem és aprofundir en la transformació de la Policia Local de Paiporta en un cos més pròxim i accessible, que xafe el carrer i siga una ferramenta útil al servei de la ciutadania per a millorar la convivència en el nostre poble", ha afirmat l'alcaldessa de la localitat, Isabel Martín.

  "Per a nosaltres, és fonamental la idea de que parlant, la gent s'entén. Bona part dels conflictes quotidians que sorgeixen es poden solventar si les persones implicades troben en la Policia Local un element neutral que té com a objectiu resoldre el problema de manera equitativa", ha afegit la regidora de Policia, Beatriz Jiménez, qui ha agraït també la tasca de les formadores i formadors desplaçats fins a Paiporta.

  ocultar
  La Policia Local de Paiporta es forma en mediació de conflictes
  Pujar