elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiportins col·laboren de manera altruista en la impressió 3D de pantalles protectores contra el coronavirus

Paiportins col·laboren de manera altruista en la impressió 3D de pantalles protectores contra el coronavirus
  • La situació excepcional que travessem des de fa ja diverses setmanes a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma davant el coronavirus Covid-19 està despertant la solidaritat i enginy de la població de Paiporta

MÉS FOTOS
Paiportins col·laboren de manera altruista en la impressió 3D de pantalles protectores contra el coronavirus - (foto 2)
Paiportins col·laboren de manera altruista en la impressió 3D de pantalles protectores contra el coronavirus - (foto 3)
Paiportins col·laboren de manera altruista en la impressió 3D de pantalles protectores contra el coronavirus - (foto 4)

En aquest sentit, Paiporta forma part del col·lectiu MakersL'HortaSud. Es tracta d'un grup de voluntaris i voluntàries de la comarca format per professionals de l'enginyeria industrial, la robòtica o la programació que estan confeccionant pantalles protectores mitjançant la impressió en 3D.

La labor que realitzen és completament desinteressada i altruista i són ells mateixos els qui les imprimeixen i munten. Les pantalles protectores que elaboren són donades a Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, així com a residències de majors, hospitals i centres de salut que ho necessiten. Fins al moment ja han lliurat al voltant de 3000.

El grup de MakersL'HortaSud continua treballant en la realització de més pantalles de protecció i es posa a la disposició dels col·lectius que tinguen necessitat d'aquesta mena de material. Les persones que requerisquen subministrament, així com aquelles que vulguen sumar-se a aquesta cadena social de col·laboració i solidària, poden contactar amb la Regidoria de Participació, a través del correu electrònic participacio@paiporta.es.

"Des de la corporació municipal volem agrair especialment tot el treball que estan realitzant els membres de MakersL'HortaSud així com el suport logístic que ens estan donant. Estem enormement satisfets de tots els gestos i ajuda social que la nostra població ens està brindant, per la qual cosa els reiterem el nostre agraïment", ha expressat la regidora de Participación Ciutadana, Esther Torrijos.

Així mateix, són nombroses les iniciatives de veïns, associacions i de diversos col·lectius que proliferen, donant resposta a les necessitats del moment. "La crisi sanitària està reforçant i activant d'una manera molt positiva el teixit associatiu de Paiporta. Són molts els exemples d’associacions, col·lectius i persones particulars del nostre poble que estan ajudant de la forma en què poden per a prestar el seu suport a la resta de paiportins en aquests moments complicats", afirma la regidora.

La regidora de Participació no ha volgut deixar de mencionar i resaltar la tasca i col·laboració de Protecció Civil, que està resultant essencial en el repartiment de màscares i altre material sanitari, transport i trasllat als llocs als quals són necessaris.

Pujar