elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta repartirà mascaretes per a tota la ciutadania

Paiporta repartirà mascaretes per a tota la ciutadania
  • La localitat participa en la compra massiva coordinada per la Mancomunitat de l’Horta Sud. El material es repartirà en el moment en què estiga disponible

L’Ajuntament de Paiporta ha participat en la compra massiva i coordinada de mascaretes promoguda al si de la Mancomunitat de l’Horta Sud. Les 26.000 unitats corresponents a la localitat es repartiran a cada casa en el moment en què estiguen disponibles, previsiblement, en pocs dies. El material es repartirà a totes les vivendes del municipi, a raó de dos unitats per vivenda. Les mascaretes compleixen la normativa UNE 065 de les autoritats sanitàries i són reutilitzables i llavables, de manera que les poden fer servir diferents persones.

Les localitats de la Mancomunitat de l’Horta Sud han treballat de forma coordinada les últimes setmanes en aquesta compra massiva que ascendeix, en total, a 350.000 unitats. La producció d’aquestes mascaretes s’ha encomanat a dos empreses de Torrent especialitzades en el sector. El repartiment es produeix arran de les recomanacions de les autoritats sanitàries de fer servir mascaretes en les eixides de casa per tal d’evitar contagis pel coronavirus Covid-19.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha comentat que en uns “moments excepcionals, és important que els ajuntaments que formem part de la Mancomunitat realitzem accions coordinades”. La dirigent paiporta, que també és vicepresidenta segona de l’organisme intermunicipal, ha afegit que “la compra és un exemple de coordinació per a garantir que tota la ciutadania compte amb el mateix tipus de mascaretes, en les mateixes condicions i amb les màximes garanties sanitàries”.

Per a Martín, “açò no ha de ser una lluita de colors polítics, aquesta ha de ser una lluita per vèncer al coronavirus i aconseguir que la nostra comarca torne a ser un referent econòmic, social i cultural”, ha conclòs.

L’Ajuntament de Paiporta informarà puntualment del moment en què comence el repartiment de les mascaretes, que s’encomanarà a personal de l’Ajuntament i es realitzarà amb les màximes garanties per evitar riscos de contagi, i també per a que cada casa de Paiporta compte amb dos unitats. Les mascaretes aniran acompanyades d’un full informatiu sobre el seu ús correcte.

Pujar