5 de juny de 2020 5/6/20

Paiporta presentarà el diagnòstic d'avaluació de necessitats per al seu primer Pla de Salut local

Paiporta presentarà el diagnòstic d'avaluació de necessitats per al seu primer Pla de Salut local - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Paiporta presentarà el diagnòstic d'avaluació de necessitats per al seu primer Pla de Salut local - (foto 2)

  L'Ajuntament de Paiporta presentarà el pròxim dimarts, 27 de novembre, el seu el diagnòstic d'avaluació de necessitats per al proper Pla de Salut Local, en un acte que tindrà lloc a l'Auditori Municipal a les 10.00 hores. A la jornada estan convocats tots els agents socials, associacions i la ciutadania en general de Paiporta. El pla tindrà com a objectiu global promocionar la salut a la localitat a través de la proposta de mesures transversals que impliquen tant a les diferents àrees municipals de l'Ajuntament com a la població en general.

  L'elaboració d'aquest pla, així com el d'Inclusió Social, també en marxa, és una iniciativa de les regidories de Benestar Social i Sanitat i Salut, i respon al compromís en aquests aspectes de l'Ajuntament de Paiporta, que va aprovar en el ple de gener d'enguany l'adhesió a la Xarxa de Ciutats Saludables, a l'Estratègia de Promoció de la Salut i la Prevenció en el Sistema Nacional de Salut i al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, que recull entre els seus principis "cuidar de la salut en totes les etapes de la vida" i "promoure la salut en tots els entorns".

  L'avaluació de necessitats s'ha realitzat a partir de reunions obertes i participatives amb agents socials com les AMPAs d'escoles i instituts, personal tècnic municipal, associacions i forces de seguretat, entre d'altres, a més de l'elaboració d'una enquesta oberta a la ciutadania, en la qual encara es pot participar, al web municipal.

  La jornada, per a la que s'ha de formalitzar inscripció prèvia al web municipal, començarà a les 10.00 hores amb la inauguració, a càrrec de l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la coordinadora de l'Observatori Valencià de la Salut (OVACS), Elena Pérez, baix el títol del propi pla: 'La salut en totes les polítiques locals'.

  Seguidament, a les 11.00 hores, el metge i coordinador de Salut Pública d'Alzira, Joan Paredes, parlarà sobre 'La salut comunitària i la transversalitat en la salut municipal'. A partir les 12.30 hores s'exposaran els resultat de l'avaluació de necessitats de salut de Paiporta, producte del procés participatiu obert a la ciutadania i a agents socials encetat fa setmanes, així com amb un estudi dels recursos i infraestructures relacionades amb la promoció de la salut existents a la localitat.

  Els resultats es presentaran a través dels actius de salut, el procés de 'design thinking' en salut i les conclusions sobre les necessitats. Aquesta exposició anirà seguida de la presentació de la Mesa Intersectorial de Salut de Paiporta, l'òrgan que, a partir d'aquest dia, coordinarà les polítiques de salut que han d'impregnar tota l'acció de l'Ajuntament, en totes les àrees municipals.

  Pujar