elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta presenta la campanya per a promoure el reciclatge de residus

Paiporta presenta la campanya per a promoure el reciclatge de residus
  • La plaça Major acull aquest dissabte de matí un acte lúdic amb tallers per a xiquetes i xiquets i la instal·lació d’un ecoparc mòbil

  • Comença la difusió per a la implantació del contenidor marró

L’Ajuntament de Paiporta presenta aquest dissabte a la plaça Major la nova campanya institucional per a promoure el reciclatge de residus. L’activitat començarà a les 11.30 hores i estarà enfocada a informar a la ciutadania i a la participació de xiquetes i xiquets, amb la realització de diferents tallers lúdic-educatius sobre bones pràctiques ambientals. A més, s’instal·larà un ecoparc mòbil a la pròpia plaça.

Amb aquesta activitat, comença la difusió d’informació per a la implantació del cinquè contenidor per a la fracció orgànica, més conegut com contenidor marró.

La Regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Marian Val, ha afirmat que «la campanya té l’objectiu global d’incrementar la taxa de reciclatge de residus com una ferramenta essencial per a contribuir col·lectivament a frenar el canvi climàtic». A més, l’Ajuntament «implementarà el contenidor marró, un repte col·lectiu molt il·lusionant per a tota la ciutadania de Paiporta», ha conclòs.

La campanya coincideix amb la posada en marxa del nou contracte de recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU) de Paiporta, que millora la capacitat i l’eficiència amb un estalvi del 10% respecte de l’anterior. En l’actualitat, la Regidoria de Medi Ambient està ajustant totes les novetats d’aquest nou contracte i es troba a les portes de la instal·lació del contenidor marró, que anirà precedida d’aquesta campanya informativa.

Nou contracte

El nou contracte de recollida de residus de Paiporta suposa un estalvi respecte de l’anterior de 76.800 euros, és a dir, dels 755.000 euros anuals d’abans als 678.000 actuals, un 10% menys. Per aquest preu, la nova empresa doblarà la capacitat de recollida, és a dir, es passarà de 539 contenidors de rebuig de 1.000 litres, amb un total de 539.000 litres de capacitat total, a 650 contenidors (entre rebuig, orgànic i soterrats) i 1.030.000 litres de capacitat.

Tots els contenidors, tant aquests com els grisos i de residus orgànics, seran nous, més accessibles, amb sistemes per a facilitar el dipòsit a persones majors o amb diversitat funcional, i de càrrega lateral, per a millorar l’eficiència en la recollida.

Dins de les millores també s’inclou la dotació amb un camió més per a la recollida diària dels residus, i contempla un importantíssim increment en la neteja de contenidors, que passa de les sis voltes a l’any que es feien fins ara a les 16 del nou conveni.

Pujar