elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta ofereix tallers gratuïts de dinamització i gestió d’horts urbans

Paiporta ofereix tallers gratuïts de dinamització i gestió d’horts urbans
  • La iniciativa es presenta aquest dissabte a L’Auditori Municipal i ensenyarà a dissenyar, planificar, fertilitzar i tindre èxit en els horts d’autoconsum de manera sostenible i ecològica

MÉS FOTOS
Paiporta ofereix tallers gratuïts de dinamització i gestió d’horts urbans - (foto 2)
Paiporta ofereix tallers gratuïts de dinamització i gestió d’horts urbans - (foto 3)

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta ofereix a partir d’aquest dissabte, 13 de març, tallers gratuïts de dinamització i gestió d’horts urbans. La localitat compta amb quasi un centenar d’horts urbans públics concedits a usuàries i usuàries amb criteris socials, d’edat i de renda, i les persones concessionàries tenen ara l’oportunitat d’ampliar coneixements i destreses per a treure-li partit als seus conreus al llarg de tot l’any.

La primera jornada de la formació, prevista per a aquest dissabte a les 10.30 hores a L’Auditori Municipal, serà la presentació dels tallers, que estaran impartits per personal tècnic de l’associació valenciana Sembra en Saó. En la següent jornada, el 27 de març, ja es treballarà sobre el terreny, amb una primera formació sobre ‘Disseny de l’hort i planificació de cultius’.

El 24 d’abril, la tercera sessió dels tallers mostrarà la fertilització orgànica en agricultura mentre que la quarta, el 29 de maig, ensenyarà a les persones usuàries les ‘Claus per a l’èxit de l’hort d’autoconsum’. Per últim, el 26 de juny els tallers acabaran amb la sessió de ‘Sanitat vegetal en agricultura ecològica’. Els tallers són gratuïts, estan dirigits a usuaris i usuàries dels horts urbans, i no cal inscripció prèvia.

Pujar