27 de gener de 2020 27/1/20

Paiporta liquida el pressupost de 2017 amb un romanent positiu de tresoreria

Paiporta liquida el pressupost de 2017 amb un romanent positiu de tresoreria - (foto 1)

    L'equip de govern de Paiporta dóna compte en el ple d'aquest dimecres de la liquidació del pressupost de 2017, que té com a resultat un romanent positiu de tresoreria de 6,8 milions d'euros, segons dades de les àrees d'intervenció i tresoreria. Aquesta magnitud s'obté de la suma de l'estalvi i el que li deuen entitats externes al consistori.

    D'acord amb l'explicació oferida per la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, la major part del romanent, poc més de quatre milions, correspon al superàvit d'enguany. Jiménez qualifica l'estat dels comptes de l'Ajuntament com “molt bons”, i recorda algunes xifres significatives del balanç d'aquests quasi tres anys de mandat.

    Així, la responsable econòmica de l'Ajuntament explica que, a l'arribada del nou govern, l'any 2015, hi havia 7 milions d'euros de romanent positiu de tresoreria, i 7 milions de deute. Després de quasi tres exercicis del govern d'esquerres, hi ha un romanent de 6,8 milions, s'han saldat els 7 milions de deute amb els bancs heretats del PP, i s'ha pagat una expropiació d'1,8 milions, a més d'haver executat diferents plans d'inversions que sumen més de dos milions d'euros, l'últim, de 400.000 euros, centrat a recuperar patrimoni públic i solventar els greus problemes de manteniment de dependències municipals, així com a condicionar nous espais per a oferir més serveis a la ciutadania.

    Paiporta és, a més, “el poble de la comarca amb la pressió fiscal més baixa, i paga als proveïdors a -3 dies, la xifra més eficient des que es calcula aquesta magnitud”, conclou la regidora.

    Pujar